Un cor din Deva a primit marele premiu al festivalului interjudeţean de muzică sacră şi colinde

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Corul Parohiei „Bunavestire” din Deva a obţinut marele premiu al Festivalului interjudeţean de muzică sacră şi colinde, organizat în acest sfârşit de săptămână, la Catedrala din Orăştie.

Festivalul interjudeţean de muzică sacră şi colinde a avut loc în acest sfârşit de săptămână la Catedrala Ortodoxă din Orăştie. Au participat coruri din judeţele Hunedoara, Timiş, Arad, Bihor, Vâlcea şi Maramureş.

Marele premiu şi trofeul festivalului au fost acordate Coralei Parohiei "Bunavestire" din Deva, dirijată de profesorul Gelu Onţanu-Crăciun, care a obţinut şi diploma pentru cel mai bun dirijor.

Juriul festivalului – concurs, aflat la cea de-a XXV-a ediţie, a fost alcătuit din profesori universitari de specialitate din Cluj, Iaşi şi Alba, iar preşedintele juriului a fost profesorul Constantin Râpă, compozitorul şi dirijorul Corului "Antifonia", al Academiei de muzică din Cluj-Napoca.


Vă recomandăm şi:

VIDEO Nicu Covaci, fondatorul Phoenix, a vorbit despre mesajul muzicii, publicul haiduc şi necazurile cu foştii colegi

Nicu Covaci, fondatorul uneia dintre cele mai iubite trupe muzicale, Phoenix, a fost prezent în Hunedoara, unde a prezentat noul album muzical, „Vlad Ţepeş” şi cartea care spune povestea Phoenix.

Povestea taragotistului Pera Bulz, declarat „tezaur viu“ de UNESCO

uzicianul Pera Bulz (67 de ani), din Hunedoara, este considerat „tezaur uman viu“ în patrimoniu UNESCO. Artistul a fost recompensat astfel, simbolic, pentru implicarea în păstrarea tradiţiilor.

Cântă la pian pentru mama ucisă. Fabiani Prcsina şi-a găsit refugiul în muzică, după tragedia care i-a zdruncinat viaţa

Pianistul Fabiani Prcsina (11 ani) şi-a pierdut mama acum o lună. Ea a fost ucisă pe trecerea de pietoni de un tânăr aflat la volanul unei maşini de lux. Copilul continuă să cânte şi îi dedică mamei recitalurile.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite