Traseele din Retezat refăcute după vijelii. A început şi reparaţia şoselei de la poalele masivului, devastată de viituri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salvamontiştii refac traseele turistice din Retezat, afectate de vijelii, iar drumul spre zona turistică Râuşor de la poalele masivului a intrat în reparaţii.

Salvamontiştii hunedoreni refac traseele turistice din masivul Retezat afectate de precipitaţiile abundente din ultima perioadă. Salvamontiştii lucrează la refacerea podeţelor distruse de viituri, la curăţarea şi degajarea traseelor turistice de arborii căzuţi în urma furtunii, la refacerea drumurilor şi a căilor de acces din munte care au fost calamitate. Acţiunea va continua până la rezolvarea tuturor problemelor cauzate de intemperii, informează Salvamont Hunedoara.

În paralel, pe DJ 686, între localitatea Suseni şi zonaturistică Râuşor, firma responsabilă cu întreţinerea şi reparaţiile a început lucrările de refacere a părţii carosabile în zonele afectate de viitura de pe pârâul Râuşor. „Se lucrează la apărări de maluri şi la refacerea terasamentului pe cele trei porţiuni rupte de ape, astfel încât circulaţia rutieră spre staţiune să se reia cât mai curând posibil”, a informat Consiliul Judeţean Hunedoara.

În masivul Retezat şi în zona staţiunii Râuşor precipitaţiile abundente căzute în urmă cu o săptămână au provocat o serie de distrugeri majore: porţiuni însemnate din DJ 686, în apropiere de staţiunea Râuşor, au fost afectate de ape, iar circulaţia auto a fost oprită. În munte, au fost distruse total sau parţial podeţele de pe traseele turistice, iar pe drumurile de acces de pe văi s-au format canioane.
FOTO: Salvamont Hunedoara

Imagine indisponibilă

Vă recomandăm să citiţi şi:

Avertizare pentru turiştii din Retezat: drumul spre Poiana Pelegii este blocat. Autorităţile au decis închiderea lui

Controversele pădurilor virgine din Retezat. Ce explicaţii oferă conducerea ariei protejate pentru tăierile din Parc

VIDEO Cea mai periculoasă şosea din vestul ţării. Drumul dintre stânci care oferă senzaţii tari şoferilor

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite