Staţiunea Râuşor din Retezat a rămas în beznă, din cauza viscolului. Copaci căzuţi peste linia electrică FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Salvamont Hunedoara
Foto: Salvamont Hunedoara

Zona turistică Râuşor din masivul Retezat a rămas fără curent electric, din cauza viscolului care a afectat linia electrică a staţiunii.

A nins viscolit în masivul Retezat, iar, din noaptea de miercuri spre joi, zona turistică Râuşor (comuna Râu de Mori) a rămas fără curent electric.

GALERIE FOTO CU URMĂRILE VISCOLULUI

Ninsori abundente în munţi. Pericol de avalanşă pe crestele masivelor Retezat şi Parâng

Neaua ghioceilor peste Sarmizegetusa Regia. Capitala dacilor, acoperită de zăpadă FOTO

Lacul Cinciş, un firicel de apă în amonte. Priveliştea spectaculoasă de la biserica părăsită VIDEO

Mai mulţi copaci au fost doborâţi de vânt şi sub greutatea zăpezii, iar unul s-a prăbuşit peste linia electrică a staţiunii. A afectat un stâlp metalic al acesteia şi a rupt cablurile de înaltă tensiune.

„Zona a fost curăţată de crengi şi vegetaţie de către Salvamont! Aşteptăm echipele specializate pentru remedierea liniei electrice”, a precizat Ovidiu Bodean, şeful Serviciului Judeţean Salvamont Hunedoara.

La faţa locului s-au deplasat echipe de electricieni de la Hidroconstrucţia, pentru remedierea problemelor, a precizat Flavius Dilertea, primarul comunei Râu de Mori.


Foto: Salvamont Hunedoara

Râuşor se află la circa 30 de kilometri de oraşul Haţeg, în masivul Retezat, iar accesul spre staţiune este posibil de pe Drumul Naţional 68 Haţeg-Caransebeş, prin comuna Râu de Mori. Ultimii zece kilometri ai drumului spre Râuşor încep de sub Cetatea Colţ, „borna“ prin care turiştii sunt atenţionaţi că au ajuns în sălbăticie. De la Colţ până în Râuşor, şoseaua străbate un defileu şi urcă apoi abrupt prin pădure, traversând locuri atractive pentru liniştea şi frumuseţea lor. În Râuşor, sunt câteva zeci de cabane şi case de vacanţă, iar iarna pot schia pe două pârtii de schi. Din zona de agrement turiştii pot porni pe mai multe trasee spre vârfurile, lacurile şi cascadele Retezatului. În perioada de iarnă principala atracţie este pârtia. În staţiune se poate închiria echipament de schi iar pârtia este dotată cu teleschi.

copaci prabusiti la rausor foto salvamont hunedoara


Foto: Salvamont Hunedoara

copaci prabusiti la rausor foto salvamont hunedoara

Vă recomandăm să citiţi şi:

A nins abundent la Sarmizegetusa Regia. Turiştii sunt sfătuiţi să îşi ia măsuri de precauţie FOTO

Coadă uriaşă la mormântul lui Arsenie Boca. Pelerinii fără grija COVID-19 au invadat Prislopul VIDEO

Relicvele militare ale Războiului Rece. Ce secret a ascuns „satul-muzeu” din munţii Poiana Ruscă VIDEO

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite