Staţiunea Râuşor din Masivul Retezat a rămas în afara reţelelor de telefonie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zona turistică Râuşor, din Masivul Retezat, a rămas în afara reţelelor de telefonie, de la 1 ianuarie, după ce operatorul de telefonie a decuplat releul din staţiune. Problemele vor fi rezolvate în următoarele zile, potrivit reprezentanţilor Salvamont Hunedoara.

De o săptămână, turiştii care ajung în zona de agrement Râuşor, din Masivul Retezat, nu pot comunica la telefon, din cauza lipsei semnalului. Operatorul de telefonie a decuplat, de la 1 ianuarie, releul prin care se asigurau telecomunicaţiile.

În ultimele zile, numărul turiştilor care au urcat în Râuşor a fost ridicat, iar în cazul unor accidente pe pârtie sau altor situaţii de urgenţă, lipsa semnalului la telefonie reprezenta un pericol pentru aceştia, echipele de urgenţă fiind anunţate cu întârziere de câteva zeci de minute. Problemele din staţiune vor fi rezolvate în acest sfârşit de săptămână.

„Am fost asiguraţi că în cel mai scurt timp un operator de telefonie va monta o antenă performantă în zona Râuşor. Până atunci, noi am instalat o staţie tetra, pentru a avea o legătură directă cu Dispeceratul 112 şi avem în plus, de la Consiliul Judeţean Hunedoara, un telefon satelitar care va face mai uşoară convorbirea noastră cu Dispeceratul integrat”, a precizat astăzi Ovidiu Bodean, şeful Serviciului Public  Salvamont Hunedoara.

În staţiunea Râuşor, neomologată în prezent, sunt peste 50 de cabane şi pensiuni, iar în fiecare weekend este vizitată de sute de turişti.


Vă recomandăm şi:

Staţiune îngropată sub zăpada de un metru. Ninsorile au izolat zona turistică Râuşor, spre disperarea turiştilor

În zona turistică Râuşor, din Masivul Retezat, a nins continuu din dimineaţa de duminică, iar stratul de zăpadă aşternut în noaptea de duminică spre luni a dus la blocarea drumului de acces în zona de agrement aflată la circa 15 kilometri de centrul comunei Râu de Mori. Drumarii s-au lăsat însă aşteptaţi.

FOTO Staţiunea Râuşor a intrat cu stângul în noul sezon turistic, din cauza temperaturilor ridicate din ultimele zile

Primele săptămâni din această iarnă au adus puţini turişti la Râuşor, staţiunea din Masivul Retezat. A nins în urmă cu o săptămână, dar zăpada s-a topit din cauza temperaturilor ridicate. Totuşi, de astăzi ninsorile au revenit, iar pârtiile din zona turistică vor redeveni utilizabile.

O staţiune montană din Hunedoara a fost lăsată în beznă, din cauza ninsorilor

Salvamontiştii au intervenit miecuri dimineaţă pentru a îndepărta trunchiul unui copac care s-a prăbuşit peste linia de înaltă tensiune care alimentează zona turistică Râuşor. Incidentul a provocat o pană de curent în staţiunea din Retezat.

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite