Spitalul municipal Hunedoara redevine „suport COVID 19”. Când vor fi reluate internările

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul municipal din Hunedoara: Foto: Primăria Hunedoara.
Spitalul municipal din Hunedoara: Foto: Primăria Hunedoara.

Spitalul municipal Hunedoara redevine unitate medicală suport Covid 19, după trei luni în care aici au fost internaţi aproape numai pacienţi infectaţi cu noul coronavirus.

Ministrul Sănătăţii a emis ordinul prin care Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” redevine „spital suport Covid”.  Actul a intrat deja în vigoare, dar va fi nevoie de o perioadă de reorganizare medicală a spitalului, astfel încât să se revină cu totul la normal, a informat Radu Budae, managerul Spitalului municipal Hunedoara.

„Trebuie să ne ocupăm cum se cuvine de pacienţii pe care îi avem deja internaţi. În acelaşi timp, trebuie să reorganizăm activitatea secţiilor, să facem operaţiuni de curăţenie generală şi dezinfecţie în tot spitalul. Vorbim despre sute de încăperi şi o suprafaţă construită totală de peste 10.000 de metri pătraţi. Estimez că întregul proces de tranziţie de la spital Covid la spital suport covid va dura aproximativ 10 zile. Depunem toate eforturile ca procesul de tranziţie de care vorbeam să se deruleze corect şi eficient, astfel încât să putem primi şi cazuri non-Covid”, a declarat managerul spitalului, Radu Budae.

La ora actuală, în spitalul din Hunedoara sunt internaţi 120 de pacienţi cu Covid 19, iar procesul de revenire a unităţii la statutul de „spital suport” este imposibil de derulat de pe o zi pe alta. Cei mai mulţi pacienţi internaţi în spital cu Covid 19 au fost 160. Din 20 noiembrie 2020, unitatea medicală din Hunedoara a fost declarată „spital Covid”, unul dintre motivele autorităţilor din domeniul sanitar fiind acela că deţine circuitele şi cadrele medicale necesare pentru a gestiona o situaţie de acest fel, în contextul unui al doilea val de infectări cu sars-cov-2.

Lista spitalelor unde pot fi trataţi pacienţii Covid 19

În 19 ianuarie 2021, Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara şi Instituţia Prefectului au transmis Ministerului Sănătăţii o adresă prin care se solicita revocarea ordinului de ministru prin care spitalul „Dr. Alexandru Simionescu” era declarat „spital Covid”.

„Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara îşi va desfăşura activitatea ca Spital suport Covid”, au precizat şi reprezentanţii Prefecturii Judeţului Hunedoara. „Guvernul României a stabilit că unitatea sanitară se poate încadra ca Spital Suport Covid pentru a oferi servicii medicale unui număr mult mai mare de pacienţi. Astfel, ministrul sănăţăţii, Vlad Vasile Voiculescu, a emis Ordinul nr. 138 din 10 februarie 2021, care modifică ordinul ministrului Sănătăţii nr. 555/2020 privind lista spitalelor Covid şi Suport Covid. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial cu numărul 139 din 10 februarie 2021”, se arată în comunicatul transmis de Instituţia Prefectului.

În judeţul Hunedoara, lista spitalelor de suport pentru pacienţii testaţi pozitiv sau suspecţi cu virusul SARS-COV-2, este următoarea: Spitalul Municipal „Dr. A. Simionescu” Hunedoara, Spitalul Municipal Orăştie, Spitalul Municipal Lupeni, Spitalul Municipal Vulcan, Spitalul Orăşenesc Haţeg, Sanatoriul de Pneumoftiziologie Geoagiu, Spitalul General CF Simeria, Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva - Secţia ATI, Secţia boli infecţioase şi Secţia pneumologie, Sanatoriul de Pneumoftiziologie Brad, Spitalul de Psihiatrie Zam şi Spitalul de Urgenţă Petroşani - Secţia Pneumologie.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Vili Rupa primeşte daune pentru tortură: „M-au ţinut în lanţuri 88 de zile în celulă, mi-au spart dinţii”

O uzină din vestul ţării a reluat producţia militară după 14 ani şi fabrică grenade de mână defensive

Revoltă împotriva „monstrului din parc”. Cine e tânărul care a nenorocit un copil şi de ce a plâns după gestul oribil

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite