Episcopia Devei şi Hunedoarei va prelua o grădiniţă închisă din Hunedoara, din proprietatea primăriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grădiniţa de pe Strada Laminatorului. Sursa: Google Earth.
Grădiniţa de pe Strada Laminatorului. Sursa: Google Earth.

Episcopia Devei şi Hunedoarei va prelua o grădiniţă din municipiul Hunedoara, pe care o va transforma în grădiniţă privată.

Consiliul Local Hunedoara a adoptat o hotărâre prin care va da în folosinţă Episcopiei Devei şi Hunedoarei fosta Grădinţă cu Program Normal, numărul 4, de pe Strada Laminatorului.

„Prin adresa cu numărul 82183/29.12.2020 Episcopia Devei şi Hunedoarei solicită darea în folosinţă gratuită pentru 49 de ani a imobilului înscris în CF nr. 69649 Hunedoara, în vederea amenajării acestuia şi redeschiderea ca unitate de învăţământ preşcolar (grădiniţă) sub auspiciile Bisericii în vederea furnizării unui act educaţional de înaltă ţinută intelectuală şi spirituală, spre folosul întregii comunităţi”, se arată în proiectul de hotărâre.

Clădirea grădiniţei se află în proprietatea publică a municipiului Hunedoara. „În acest imobil a funcţionat fosta Grădiniţă PN4. Prin Hotărârea Consiliului Local nr.108/2019, activitatea Grădiniţei PN4 a fost sistată, ca urmare a solicitării Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, prin urmare imobilul respectiv este nefolosit”, se arată în hotărâre. Prin proiectul adoptat s-a propus schimbarea destinaţiei imobilului din unitate de învăţământ preşcolar de stat în unitate de învăţământ preşcolar privat, pentru o perioadă de 10 ani, după obţinerea avizului conform al Ministerului Educaţiei Naţionale.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Spectaculoasa cale ferată montană către cetăţile dacice, acum dispărută. Pe vremuri, urşii alergau după trenuri

Muzeul unic din Valea Jiului, reabilitat complet. Cum arată locul dedicat istoriei mineritului FOTO

Se redeschid şcolile şi grădiniţele. Lista localităţilor din judeţul Hunedoara unde elevii revin la cursuri

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite