Proiect de 15 milioane de euro pentru transformarea ruinelor combinatului din Hunedoara în parc de afaceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În zona ocupată de ruinele combinatului hunedorean va fi înfinţat un parc de afaceri. FOTO: D.G. ADEVĂRUL.
În zona ocupată de ruinele combinatului hunedorean va fi înfinţat un parc de afaceri. FOTO: D.G. ADEVĂRUL.

După aproape un deceniu în care administraţiile locale din Hunedoara au avut în agendă ecologizarea vechii platforme industriale a municipiului, dar au eşuat în atragerea fondurilor europene, primăria a obţinut fonduri pentru reabilitarea a 20 de hectare care au aparţinut combinatului hunedorean.

Administraţia din Hunedoara a semnat contractul de finanţare a unui proiect care vizează reabilitarea sitului industrial din Hunedoara, pe 20 de hectare, şi transformarea terenului într-un parc industrial.

Proiectul are o valoare de peste 62 de milioane de lei, iar cea mai mare parte a fondurilor (circa 40 de milioane de lei) necesare derulării lui, o reprezintă o finanţare de la Uniunea Europeană. „Este primul proiect finanţat prin fonduri europene care vizează ecologizarea şi reabilitarea unor terenuri de pe platforma industrială a combinatului”, a declarat Liliana Lascău, şeful Biroului de proiecte cu finanţări europene, din cadrul Primăriei Hunedoara.

Terenul va fi refolosit după două decenii
Investiţia înseamnă ecoligizarea zonei unde în trecut au funcţionat mai multe secţii ale combinatului şi urma să fie dat în folosinţă un furnal, parcelarea terenurilor pentru a fi concesionate investitorilor, amenajarea unor spaţii verzi. De asemenea, pe terenul unde au fost ruinele combinatului va fi construită o clădire de birouri, cu trei etaje. „Sperăm ca prin această investiţie să fie create peste 70 de locuri de muncă în Hunedoara”, a precizat primarul Viorel Arion.

În prezent, din suprafaţa vechii platforme industriale a Hunedoarei au rămas neecologizate, cu tot cu cele 20 de hectare incluse în proiect, circa 138 de hectare de teren, aflate în administrarea primăriei.

Vă recomandăm şi:

FOTO Imagini rare din istoria zilei de 1 Mai: cum sărbătoreau hunedorenii în vremea lui Gheorghe Gheorghiu-Dej

FOTO Amintiri din „cetatea oţelului”: povestea celor mai interesanţi ani din istoria combinatului de la Hunedoara

Hunedoara anilor 1950, văzută de spionii străini: relatări despre anti-comunişti, acte de sabotaj şi atacuri ale partizanilor
 

Hunedoara


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri