Poștărița din Simeria, virală pe rețelele sociale. Cum se antrenează pentru a fi campioană la marș

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O poștăriță din Simeria, câștigătoare a Marșului Factorilor Poștali, a devenit cunoscută pe rețelele sociale prin modul în care se dedică meseriei și sportului.

Marinela Szekely. Foto: arhiva personală. Facebook
Marinela Szekely. Foto: arhiva personală. Facebook

Marinela Szekely (43 de ani), o poștăriță din orașul Simeria, a devenit cunoscută datorită performanțelor sale la competițiile de marș organizate de Poșta Română. A câștigat finala națională a Marșului Factorilor Poștali și va concura în 24 septembrie la Campionatul Balcanic Masters, proba de marș de 5.000 de metri.

VIDEO CU POȘTĂRIȚA

Un clip publicat de Poșta Română o prezintă în toiul antrenamentelor pe care le face în fiecare zi, înainte de a-și începe lucrul.

„Totul se întâmplă la minut: dis-de-dimineață, când alții dorm, Nela se antrenează o oră și jumătate, apoi își ia geanta de poștăriță și pleacă pe teren, să livreze corespondența. Mai face și acolo între 12 și 15 kilometri pe zi. Uneori, chiar și 18. După amiaza ajunge acasă, gătește, face curățenie și spală, apoi seara merge din nou la antrenamente, tot pe câmp o oră și jumătate sau, dacă plouă – în oraș, pe străzile cu pante mai abrupte. Nu mănâncă orice. Doar hrană care-i dă forță și energie: cel mai mult fructe, legume și semințe. Dacă se enervează sau îi vine un gând de supărare, își spune singură: stop. Trebuie să rămână calmă, senină și liniștită. Stresul o defocusează și ratează exercițiile”, informează Poșta Română.

În fiecare zi, povestește Marinela Szekely, exersează între cinci și șapte kilometri de marș. Antrenamentele au ajutat-o să urce pe podium la fiecare dintre cele șase competiții de marș destinate factorilor poștali.

„Am descoperit că am marșul în mine, nativ, îmi este foarte ușor să-l fac. Mișcările sunt destul de dificile. Pentru că piciorul trebuie să rămână mereu drept la sol, pasul să nu fie săltat. În același timp, trebuie să menții brațele la 90 de grade și să ții bine și legănarea șoldurilor – ele trebuie să pară, pur și simplu, fluide. Forța ți-o tragi din brațe și atunci mișcările merg, cumva, singure. Spatele și capul trebuie să rămână drepte și să nu fii încordată”, spune Marinela Szekely.

Poștărița din Simeria practică sportul din facultate. A absolvit Facultatea de Științe Economice însă, timp de 11 ani, înainte de a lucra în Poșta Română, nu a fost angajată, ocupându-se de creșterea celor doi copii ai săi și, în timpul liber, de fabricarea unor creme naturiste, din plante.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite