Patru romi săraci, dornici să se îmbogăţească prin înşelăciune, au fost reţinuţi în dosarul „fabricii de bani falşi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două tinere şi doi bărbaţi de etnie romă au fost reţinuţi astăzi în dosarul instrumentat de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, sub acuzaţiile de fals de monedă, înşelăciune şi asociere la săvârşirea de infracţiuni.

Patru dintre cei opt hunedoreni aduşi astăzi la sediul din Deva al Serviciului Teritorial Hunedoara – DIICOT, pentru a fi audiaţi, au primit mandate de reţinere, fiind acuzaţi că au fabricat bani falşi pe care, într-o perioadă de şase luni i-au folosit în judeţul Hunedoara şi în judeţele vecine.

„Centrul de comandă” al grupării infracţionale era locuinţa din Brănişca a unuia dintre învinuiţi. Bărbatul, de etnie romă. Acesta a produs cu ajutorul unui scaner peste 100 de bancnote false de câte 200 de lei. Apropiaţii lui, cu o situaţie materială precară, au folosit banii în diverse tranzacţii.

Ancheta DIICOT a început în urma sesizărilor reprezentanţilor unor bănci şi a unor societăţi comerciale din judeţ, în posesia cărora au ajuns banii, fie de la persoane implicate în falsificarea lor, fie de la oameni care nu aveau cunoştinţă de faptul că bancnotele sunt false. În luna septembrie, a fost identificat unul dintre membrii grupării, care a falsificat banii cu ajutorul unui scanner. „În 4 septembrie 2014 a fost prins în flagrant suspectul Muntean Arnoc, în timp ce se deplasa ca pasager într-un autoturism ce a fost oprit în trafic de către lucrătorii Poliţiei Rutiere Hunedoara. În urma controlului, au fost găsite sub preşul din partea stângă faţă al locului ocupat de Muntean Arnoc două pachete ambalate în hârtie albă. Într-unul se aflau 25 de bancnote în cupiură de 200 de lei având aceeaşi serie, iar în celălalt de aflau înscrisuri”, a informat DIICOT.

image

Hunedoreni reţinuţi pentru falsificarea de bani

Reţinuţi pentru infracţiuni grave
Miercuri, ofiţerii de la Crimă Organizată au percheziţionat locuinţele bărbatului şi ale mai multor apropiaţi de-ai săi. “Procurorii DIICOT – BT Hunedoara şi poliţiştii SCCO Hunedoara au efectuat şase percheziţii la domiciliile suspecţilor, situate pe raza municipiului Deva, a oraşelor Călan şi Haţeg şi a comunei Brănişca. În urma percheziţiilor în locuinţa unui suspect din Brănişca a fost descoperită şi ridicată, printre alte obiecte şi înscrisuri, şi “fabrica” de bancnote contrafăcute”, a informat DIICOT. Opt oameni au fost aduşi la sediul DIICOT din Deva, pentru a fi audiaţi în dosar. Patru dintre ei, printre care două femei, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar instanţa va stabili dacă vor fi arestaţi preventiv. Cei patru sunt acuzaţi de constituire de grup infracţional organizat, punere în circulaţia de valori falsificate şi înşelăciune.


Vă recomandăm şi:

Fabrică de bani falşi descoperită de poliţişti în Brănişca. Opt oameni sunt cercetaţi în dosarul DIICOT

Opt oameni au fost aduşi astăzi la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (D.I.I.C.O.T.) – Biroul Teritorial Hunedoara, pentru a fi audiaţi într-un dosar privind falsificarea de monedă. „Fabrica” de bani falşi a fost descoperită astăzi în Brănişca.

Tinerii care au încercat să omoare un poliţist au fost condamnaţi la închisoare

Ioan Neag şi Sergiu Ardelean au fost condamnaţi pentru tentativă de omor şi ultraj, după ce în luna februarie s-au răzbunat pe fostul lor anchetator, Paul Obreja, provocând un accident în urma căruia tânărul a ajuns în comă la spital.

Tânăr reţinut de jandarmi pentru că şi-ar fi luat mici cu bani falşi. DIICOT infirmă speculaţiile jandarmilor hunedoreni

Un bărbat din Petroşani a fost acuzat că a încercat să profite de neatenţia comercianţilor din piaţa agroalimentară a municipiului şi a angajaţilor unei agenţii de pariuri sportive, făcând cumpărături cu bani care ar fi fost falşi. Tânărul fusese urmărit de un jandarm şi apoi reţinut, însă cei de la DIICOT au infirmat suspiciunile jandarmilor.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite