Palatele romilor riscă demolarea: zeci de vile au fost ridicate ilegal în Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia locală din Hunedoara ar putea recurge la demolarea unor palate din zonele Chizid şi Hădat, care au fost construite ilegal în ultimii ani. În total, peste 50 de imobile din municipiu au fost ridicate fără autorizaţiile necesare, emise de primărie.

Mai multe vile ridicate în cartierul palatelor cu turnuleţe de la marginea municipiului Hunedoara ar putea fi demolate, dacă proprietarii lor nu vor intra în legalitate. În urma verificărilor efectuate de angajaţii Primăriei Hunedoara, aceştia au constatat că peste 50 de construcţii din Hunedoara, cele mai multe din cartierul palatelor romilor bogaţi, nu au autorizaţiile necesare de la Primăria Hunedoara.

Unii dintre cei care şi-au ridicat palate în zonele Hăşdat şi Chizid nici măcar nu erau proprietari ai terenurilor pe care au început construcţiile.

„Curtea de conturi ne-a recomandat să găsim soluţia pentru ca proprietarii acelor imobile să intre în legalitate şi să plătească taxe şi impozite pentru ele. Se poate ajunge la demolarea construcţiilor fără autorizaţie, dar trebuie urmată o procedură care implică ajungerea în instanţă, iar procesele se pot întinde pe doi – trei ani”, a precizat primarul Hunedoarei, Viorel Arion.

Cartierul palatelor ţigăneşti din Hunedoara a început să se extindă în urmă cu un deceniu, iar în prezent sunt câteva zeci de vile de o pare şi de cealaltă a şoselei, la ieşirea din municipiu spre Călan. 


Vă recomandăm şi:

FOTO Hunedoara s-a înconjurat de palate cu turnuleţe. Cartierele romilor bogaţi se extind şi spre municipiul Deva               Zeci de palate ţigăneşti au fost construite la marginea Hunedoarei în cartierul pe care romii îl numesc „Pipera de Hunedoara”. Însă în ultimele luni, o altă zonă apropiată municipiului, la intrarea în Hunedoara dinspre Deva, a fost ocupată de construcţiile romilor bogaţi.

FOTO Extravaganţele romilor bogaţi: au pus Turnul Eiffel şi Statuia Libertăţii pe acoperişul palatelor cu turnuleţe           Turnul Eiffel şi Statuia Libertăţii nu lipsesc de pe acoperişurile palatelor romilor bogaţi din zona Hunedoarei. Două familii care locuiesc în Haţeg, pe aceeaşi stradă, şi-au montat pe acoperişurile vilelor lor replici ale celor două monumente simbol pentru Paris şi New York.

FOTO Tragedii în cartierul palatelor: doi dintre cei mai bogaţi romi au murit într-un accident rutier. Tinerii au fost înmormântaţi cu mult fast             Zeci de maşini de lux, cele mai multe cu numere străine, au însoţit convoiul funerar al celor doi tineri decedaţi, care a traversat centrul municipiului Hunediara.

FOTO Cum arată parcul auto de lux al romilor milionari care trăiesc în „Pipera de Hunedoara”         Zeci de autoturisme scumpe, cele mai multe cu numere străine, împodobesc curţile palatelor ţigăneşti de la marginea Hunedoarei. Proprietarii maşinilor le expun cu mândrie.

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite