FOTO Bine aţi venit în Pipera de Hunedoara, cartierul celor mai bogaţi ţigani!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de palate au fost ridicate de romii bogaţi, la marginea municipiului Hunedoara. Vilele de sute de mii de euro au fost construite în timp record, încă înainte ca străzile să fie asfaltate şi ca reţeaua de canalizare a municipiului să fie extinsă şi în zonă.

Palatele de sute de mii de euro au fost construite în timp record, încă înainte ca străzile să fie asfaltate şi ca reţeaua de canalizare a municipiului să fie extinsă şi în zonă.

Au acaparat cartierul

Alte castele cu turnuleţe şi statuete în curte, cu numele proprietarilor inscripţionat pe streaşini, sunt construite în locul unor foste case vândute recent de români ţiganilor bogaţi.


„Pipera” se extinde şi devine tot mai colorată şi strălucitoare, în contradicţie cu aproape toate celelalte cartiere din municipiu, rămase în acelaşi stadiu al dezvoltării, de la începutul anilor 1990.

Palate şi barăci
Luni întregi pe an, multe dintre palate stau goale. Sunt lăsate în grija rudelor mai sărace şi a unor îngrijitori, în timp ce proprietarii îşi iau familiile în Occident.

În ciuda opulenţei peisajului, în zonă continuă să locuiască zeci de familii de romi care se zbat în mizerie, în sărăcia unor barăci ponosite, lăsate fără apă sau canalizare. Romii din zona de la ieşirea din Hunedoara spre Călan sunt reticienţi faţă de străinii care ajung în cartierul palatelor cu turnuleţe, însă unii nu au nicio reţinere să îşi arate bogăţia pe Facebook.

palate 12
HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite