Medicul şef al UPU Deva a fost schimbat din funcţie, după descinderea şefului CJ Hunedoara cu camera ascunsă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă. Prefectura Hunedoara.
Foto: Arhivă. Prefectura Hunedoara.

Medicul şef al Unităţii de Primiri Urgenţe din Deva a fost înlocuit, în urma reclamaţiilor faţă de comportamentul angajaţilor secţiei, constatate pe cont propriu şi de Laurenţiu Nistor, şeful Consiliului Judeţean Hunedoara.

Medicul Mihaela Gherman a fost înlocuit cu medicul Lionel Duţulescu în funcţia de şef al Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva, după reclamaţiile preşedintelului Consiliului Judeţean Hunedoara, Laurenţiu Nistor.

Şeful CJ Hunedoara, cu camera ascunsă la Urgenţe: „45 de minute nimeni nu m-a băgat în seamă” VIDEO

Probleme în linia de Urgenţe a Pediatriei Hunedoara: „Legal, medicii nu pot fi obligaţi să asigure gărzile“

Un pacient s-a sinucis în baia unui salon al Spitalului Municipal Hunedoara 

Acesta a susţinut, într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, că mai mulţi pacienţi şi însoţitori ai acestora nu au fost trataţi corect de angajaţii unităţii medicale, atunci când s-au prezentat la UPU Deva.

„În ultimele luni, am primit numeroase sesizări în legătură cu modul în care sunt primiţi şi trataţi pacienţii care ajung la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva. Cea mai recentă, sâmbătă seară. A fost momentul în care am decis să merg personal la UPU, să constat personal ce şi cum se întâmplă acolo. Din păcate, ajuns la UPU, majoritatea sesizărilor s-au confirmat. ”Pacientul” Nistor a primit acelaşi tratament: 45 de minute în care, deşi le-am spus asistentelor că mă simt foarte rău şi nu pot merge să-mi fac singur fişa de internare, nimeni nu m-a luat în seamă”, a transmis şeful CJ Hunedoara.

Laurenţiu Nistor a publicat un clip video realizat cu o cameră ascunsă pe holurile secţiei medicale în care a arătat câteva dialoguri pe care le consideră inadmisibile, ale personalului spitalului cu pacienţii şi  aparţinătorii acestora.

Medicul Lucian Miron, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva, a precizat că fostei şefe a UPU nu i s-a reproşat modul în care şi-a îndeplinit actul medical şi cum a gestionat activitatea din secţie în perioada pandemiei de Covid 19, dar reprezentanţii spitalului speră ca abordarea şi atenţia pe care cadrele medicale o vor avea faţă de pacienţi şi faţă de însoţitorii acestora să fie îmbunătăţite, prin numirea noului şef al UPU.

Şeful CJ, cu camera ascunsă în spital

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, a publicat un clip video pe pagina sa de Facebook, în care îşi prezintă experienţa neplăcută prin care a trecut pe holurile Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva.

Politicianul a mers la UPU Deva însoţit de un bărbat care filma cu camera ascunsă, fără a se prezenta ca şef al Consiliului Judeţean Hunedoara, instituţie în subordinea căreia se află unitatea medicală. Purta mască şi hainele cu care lucrase mai devreme în grădină şi nu a fost recunoscut de angajaţii spitalului. Pe hol, un pacient i s-a plâns că aştepta de o oră şi jumătate, într-un scaun cu rotile, să fie îngrijit. În acelaşi timp, arată filmarea realizată pe ascuns, infirmiera s-a arătat revoltată că este „agresată” de însoţitoarea unui alt pacient, care a întrebat-o când poate fi primit tatăl său în cabinet. Un angajat al spitalului i-a spus femeii nemulţumite: „Dacă nu vă convine, chem paza şi vă scoate afară”, arată filmarea.

Cadrele medicale i-au explicat politicianului că aveau alţi pacienţi de care se ocupau în zecile de minute în care noii-veniţi au aşteptat pe hol.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Anchetă la spitalul din Hunedoara după moartea fulgerătoare a unei tinere de 24 de ani

Controversele morţii de COVID-19 a episcopului Gurie, la 52 de ani. Medic: „S-a întâmplat ceva groaznic” VIDEO

Descoperirea care i-a uluit pe arheologi, la Sarmizegetusa. Ce conţine unica trusă de chirurgie „moştenită“ de la daci

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite