Şeful CJ Hunedoara, cu camera ascunsă la Urgenţe: „45 de minute nimeni nu m-a băgat în seamă” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laurenţiu Nistor a mers la UPU Deva, cu camera ascunsă. Colaj foto. Daniel Guţă / captură Facebook
Laurenţiu Nistor a mers la UPU Deva, cu camera ascunsă. Colaj foto. Daniel Guţă / captură Facebook

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara a filmat cu o cameră ascunsă modul în care sunt trataţi pacienţii Urgenţelor de la Spitalul Judeţean din Deva.

UPDATE: Medicul Mihaela Gherman a fost înlocuit cu medicul Lionel Duţulescu în funcţia de şef al Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva, după reclamaţiile preşedintelului Consiliului Judeţean Hunedoara, Laurenţiu Nistor.

Medicul şef al UPU Deva a fost schimbat din funcţie, după descinderea şefului CJ Hunedoara cu camera ascunsă

Ştirea iniţială:

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, a publicat un clip video pe pagina sa de Facebook, în care îşi prezintă experienţa neplăcută prin care a trecut pe holurile Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva.

Probleme în linia de Urgenţe a Pediatriei Hunedoara: „Legal, medicii nu pot fi obligaţi să asigure gărzile“

Spitalul de copii din Cernăuţi a primit un ajutor nesperat din Hunedoara: „Ne-au spus că nu mai au absolut nimic”

Un pacient s-a sinucis în baia unui salon al Spitalului Municipal Hunedoara

Politicianul a mers la UPU Deva însoţit de un bărbat care filma cu camera ascunsă, fără a se prezenta ca şef al Consiliului Judeţean Hunedoara, instituţie în subordinea căreia se află unitatea medicală. Purta mască şi hainele cu care lucrase mai devreme în grădină şi nu a fost recunoscut de angajaţii spitalului.„În ultimele luni, am primit numeroase sesizări în legătură cu modul în care sunt primiţi şi trataţi pacienţii care ajung la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva. Cea mai recentă, sâmbătă seară. Tocmai terminasem munca de acasă, în grădină, când am fost informat că un pacient în vârstă aştepta de mai bine de o oră şi jumătate ca cineva să se ocupe de el. A fost momentul în care am decis să merg personal la UPU, să constat personal ce şi cum se întâmplă acolo. Nu mi-am schimbat hainele, am pornit imediat spre spital. Era ora 21.30”, a scris Laurenţiu Nistor, pe pagina sa de Facebook.

Pe hol, un pacient i s-a plâns că aştepta de o oră şi jumătate, într-un scaun cu rotile, să fie îngrijit. Ştiu că sunteţi de la 8. De atunci tot avem Ortopedie înăuntru. Nu pot să vă bag peste alt pacient de ortopedie”, i-a spus o angajată a spitalului. În acelaşi timp, arată filmarea realizată pe ascuns, infirmiera s-a arătat revoltată că este „agresată” de însoţitoarea unui alt pacient, care a întrebat-o când poate fi primit tatăl său în cabinet. Un angajat al spitalului i-a spus femeii nemulţumite: „dacă nu vă convine, chem paza şi vă scoate afară”, arată filmarea.

Laurenţiu Nistor s-a prezentat, în cele din urmă, angajaţilor spitalului şi le-a reproşat acestora faptul că pacienţii nu sunt trataţi corect în secţia spitalului. „Din păcate, ajuns la UPU, majoritatea sesizărilor s-au confirmat. ”Pacientul” Nistor a primit acelaşi tratament: 45 de minute în care, deşi le-am spus asistentelor că mă simt foarte rău şi nu pot merge să-mi fac singur fişa de internare, nimeni nu m-a luat în seamă”, a adăugat şeful CJ Hunedoara.

Şeful CJ susţine că vor fi luate măsuri drastice faţă de cei care continuă să aibă atitudine nepotrivită faţă de pacienţi. „Modul în care se vorbeşte şi sunt reclamaţii faţă de UPU Deva este inadmisibil”, a reclamat acesta. Cadrele medicale i-au răspuns că aveau alţi pacienţi de care se ocupau în zecile de minute în care noii veniţi au aşteptat pe hol.

Spitalul din Deva se află în subordinea Consiliului Judeţean Hunedoara, care a investit în ultimii ani sume importante în modernizarea unităţii medicale.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Anchetă la spitalul din Hunedoara după moartea fulgerătoare a unei tinere de 24 de ani

Controversele morţii de COVID-19 a episcopului Gurie, la 52 de ani. Medic: „S-a întâmplat ceva groaznic” VIDEO

Descoperirea care i-a uluit pe arheologi, la Sarmizegetusa. Ce conţine unica trusă de chirurgie „moştenită“ de la daci 

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite