Imaginea înduioşătoare care face furori pe Internet: lecţia de viaţă a omului care munceşte bucuros, deşi nu are un picior

0
Publicat:
Ultima actualizare:
SURSA: Dan Terteci / Premianţii fără premii.
SURSA: Dan Terteci / Premianţii fără premii.

O fotografie realizată în curtea unui azil pentru oameni ai străzii, care înfăţişează un bărbat imobiliazt în cărucior pentru persoane cu handicap, muncind să cureţe zăpada face furori pe paginile de socializare. Gestul bărbatului fără un picior a emoţionat un număr mare de oameni.

O imagine înduioşătoare, realizată într-un azil pentru oameni ai străzii, a stârnit admiraţia unui număr impresionant de oameni. Fotografia prezintă un bărbat imobilizat într-un scaun cu rotile, fără a avea un picior, care mătură curtea acoperită cu zăpadă.

„Am descoperit fotografia asta care m-a cutremurat. Nu prin prisma situaţiei în care se află omul din fotografie, nu din cauza faptului că se ajută de un aparat pentru a se deplasa şi nici pentru că din situaţia în care se află mătură zăpada din curte, ci pentru că mulţi dintre noi, oameni întregi, şi am în vedere sensul propriu al termenului, ne plângem că e greu şi că nu ne face nimeni nu ştiu ce. Pentru mine asta e imaginea zilei”, spune Dan Terteci, hunedoreanul care a publicat fotografia.

„Am observat mereu un lucru. Cu cât omul pare si este mai neajutorat, cu atât are mai multă dorinţă de a fi util, nu se mai plânge de nimic, pentru el greul este un modus vivendi”, scrie Andreea, o tânără impresionată de lecţia de viaţă dată de bătrân.


Vă recomandăm şi:

Studente la plajă în Sarmizegetusa anilor 1980: povestea fotografiilor fabuloase din capitala Daciei, în epoca lui Ceauşescu

Tinere care se plimbă aproape goale printre ruinele Sarmizegetusei Regia, corturi aşezate împrejurul sanctuarelor antice, blocuri de beton intercalate cu monumente din calcar şi andezit şi o atmosferă de sărbătoare. Astfel se prezenta vechea capitală a Regatului Dac în anii 1980, în imaginile rare realizate de Cornelius Ionescu.

Românii faimosului geolog Ignaz von Born, din secolul al XVIII-lea: „Mi s-a părut că mă aflu în împărăţia morţilor”

Ignaz von Born, unul dintre marii oameni de ştiinţă ai secolului ai XVIII-lea, a călătorit în Transilvania şi Banat în vara anului 1770, iar în urma trecerii prin ţinuturile Hunedoarei a lăsat posterităţii mărturii inedite despre viaţa localnicilor. Baronul născut în Transilvania, dar stabillit în Viena, se arăta uimit de bogăţia minelor de aur, de pedepsele crunte aplicate hoţilor în Deva şi de superstiţiile localnicilor.

Vânătorul care a oripilat România: s-a lăudat că a ucis-o „pe bunica lu’ Bambi”, cu un glonte în inimă: „Ăsta-i talentul!”

Sorin Lucaci, un vânător în vârstă de 44 de ani, a stârnit valuri de indignare după ce s-a fotografiat alături de animalele ucise şi a postat fotografiile pe Internet, lăudându-se cu prăzile sale. „Ăsta-i talentul”, a scris bărbatul, mândru că a omorât o căprioară, cu un glonte tras în inimă.

VIDEO Cristi, bă Cristi! Filmuleţul viral şi parodiile lui, care fac furori pe Internet

Un filmuleţ care înfăţişează un bărbat în timp ce este muşcat de un câine şi străgă îndelung după ajutor, "Cristi, bă, Cristi", face de câteva zile furori pe Internet şi a dat naştere mai multor parodii. Oamenii se întrec pe paginile de socializare în a găsi explicaţii dintre cele mai hazlii pentru scenele înregistrate cu un telefon mobil.

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite