Heliportul spitalului din Hunedoara a fost inaugurat de un echipaj SMURD. Investiţia se ridică la 500.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Heliportul construit în curtea Spitalului municipal „Alexandru Simionescu” din Hunedoara a fost testat, miercuri, de un echipaj SMURD. Primăria l-a construit cu aproape 500.000 de lei şi îl va pune în funcţiune în perioada următoare.

Un elicopter SMURD al Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul General de Aviaţie, Detaşamentul Aeromedical – a efectuat miercuri un zbor de recunoaştere pentru identificarea locului de aterizare (heliportului) de la Spitalul Municipal "Dr. Alexandru Simionescu" din Hunedoara, în vederea obţinerii avizelor pentru culoarele de zbor, a informat Primăria Hunedoara.

Administraţia locală din Hunedoara a primit avizul de operare în urmă cu trei săptămâni, iar prima aterizare efectuată pe heliportul spitalului, desfărşurată fără probleme, reprezintă un pas important înaintea punerii în funcţiune a heliportului.

Heliportul a reprezentat o investiţie de aproape 500.000 de lei, inclusiv TVA, iar recepţia la terminarea lucrărilor a avut loc zilele trecute.

Heliportul va fi utilizat de către helicoptere de tip EC 135, aparţinând SMURD, în condiţii de operare diurnă. Scopul investiţiei a fost de a scurta timpul de transfer al pacienţilor în stare gravă, precum şi pentru a nu risca agravarea stării de sănătate a acestora pe timpul transferului de la spital până în zona stadionului Michael Klein, de unde erau preluaţi pacienţii.

Suprafaţa de aterizare a heliportului reprezintă o platformă betonată circulară, cu diametrul de 20 de metri, suprafaţă care a fost încadrată de o bandă de siguranţă, înierbată, de trei metri lăţime. De asemenea, în cadrul investiţiei a fost construit şi un drum de acces.


Vă recomandăm şi:

Caz şocant în spitalul din Hunedoara: un pacient s-a aruncat de la etajul al treilea

Un pacient al spitalului municipal din Hunedoara a fost găsit mort pe aleea din spatele unităţii medicale. Bărbatul s-a aruncat de la etajul al treilea în noaptea de luni spre marţi. În ultimele săptămâni şi alte incidente grave au fost reclamat în spitalul hunedorean.

Manager de spital dat afară de şeful CJ: „Sanatoriul avea o targă pe care se transportau şi pacienţii vii şi morţii”

Dorel Bretean, managerul Sanatoriului de Pneumoftiziologie Geoagiu, instituţia aflată în subordinea Consiliului Judeţean Hunedoara, va fi dat afară, potrivit anunţului făcut joi de Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara. Printre reproşurile aduse acestuia este că în spital se folosea o singură targă, atât pentru transportul pacienţilor, cât şi pentru cel al decedaţilor.

Coşmarul de la Urgenţele Spitalului din Hunedoara. Ce reclamă pacienţii care aşteaptă ore întregi pentru a fi trataţi

Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului municipal Hunedoara, una dintre cele mai solicitate din ţară a devenit ţinta nemulţumirilor. Numeroşi pacienţi au reclamat că sunt nevoiţi să aştepte zeci de minute, chiar ore pentru a fi trataţi de medic. Conducerea spitalului afirmă că problemele sunt cauzate de fluxul prea mare de pacienţi, mulţi veniţi din afara municipiului.

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite