Finanţări pentru hunedorenii cu idei. Primăria Hunedoara acordă fonduri pentru proiectele de interes local

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hunedorenii şi organizaţiile non-profit se pot adresa Primăriei Hunedoara pentru a primi finanţări în derularea unor proiecte orientate spre comunitatea din care fac parte. Administraţia locală va pune la dispoziţie un buget de 250.000 de lei, din care va finanţa cele mai bune astfel de proiecte, în deomeniul cultelor religioase, sportului, tineretului şi culturii.

Primăria municipiului Hunedoara va acorda finanţări neramburabile, în valoare totală de 250.000 de lei, hunedorenilor şi organizaţiilor non-profit care vor face proiecte în sprijinul comunităţii, în următoarele domenii: sport, tineret, cultură şi culte religioase. Valoarea fiecărui proiect depus de cei care vor apela la sprijinul primăriei nu va trebui să depăşească 20.000 de lei. Ghidul solicitantului va fi supus aprobării în şedinţa de joi, 13 martie, a Consiliului Local Hunedoara, şi poate fi consultat la primărie.

Din valoarea totală a bugetului de 250.000 de lei, 100.000 de lei vor fi atribuiţi pentru domeniul cultelor religioase, iar câte 50.000 de lei pentru celelalte trei domenii.

Ce proiecte primesc finanţare
Potrivit Primăriei Hunedoara, cei care vor depune cereri de finanţare pentru a derula proiecte culturale se pot orienta spre: organizarea de simpozioane, dezbateri şi întâlniri cu personalităţi ştiinţifice şi culturale; organizarea de expoziţii de artă, de carte, istorice, numismatice, filatelice, documentare; punerea în scenă sau prezentarea unor spectacole de teatru, muzică, dans, film, interdisciplinare sau pluridisciplinare; organizarea de concursuri si recitaluri; aniversări jubiliare sau comemorări; manifestări culturale de artă plastică: pictură, sculptură, grafică, fotografie, artă fotografică,etc; editare, lansare şi publicare de cărţi şi publicaţii; organizarea de concerte, festivaluri, alte manifestări culturale în ţară şi în străinătate; consolidarea sau restaurarea de monumente conform Legii 422/2001, Legea Monumentelor istorice.        

În domeniul cultelor religioase, administraţia locală sprijină proiecte care îşi propun: executarea unor lucrări de reamenajare sau reparaţii ale bisericilor, lucrări de pictură, de construcţie sau de restaurare a unor picturi. Pentru domeniul tineret, vor fi selectate proiectele care au ca obiective voluntariatul, informarea tinerilor, campaniile civice şi activităţile de timp liber. Iar proiectele depuse în domeniul sportului, care pot primi finanţări din partea Primăriei Hunedoara se pot orienta spre: atragerea populaţiei de toate vârstele în activităţi de practicare a sportului pentru sănătate şi recreere; menţinerea şi valorificarea tradiţiilor în domeniul sportului; practicarea sportului în învăţământul preuniversita; iniţierea şi organizarea de programe şi acţiuni de atragere a elevilor la practicarea sportului; organizarea unor competiţii.


Vă recomandăm şi:

Zece proiecte pentru Hunedoara anului 2014: ce investiţii au fost lăsate de pe un an pe altul de autorităţile locale       Anul 2013 s-a dovedit nefast pentru investiţii în Hunedoara. Mai multe proiecte în care a fost implicată administraţia locală din Hunedoara au rămas în faza de planuri, în timp ce continuarea altora a fost blocată de lipsa fondurilor sau de birocraţie. 

Controversele bisericii din curtea şcolii: primăria e acuzată că nu i-a luat în seamă pe cei care s-au opus proiectului             Primăria Hunedoara nu a ţinut cont de reclamaţiile celor care s-au opus construirii unei biserici pe terenul de sport al unei şcoli din localitate, pe motiv că petiţia localnicilor a fost înaintată prea târziu. Proiectul a demarat, dar oamenii continuă să fie nemulţumiţi.  

Stolurile de ciori din Hunedoara sunt reclamate la primărie. Autorităţile nu găsesc soluţii pentru alungarea lor        Stolurile de ciori au devenit ţinta reclamaţiilor locuitorilor din municipiul Hunedoara. Oamenii s-au adresat autorităţilor locale în speranţa că acestea vor găsi soluţia pentru alungarea lor.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite