FC Hunedoara e dată în judecată după o afacere în familie. Foştii şefi "au uitat" în 2012 să achite o factură uriaşă la hotel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clubul FC Hunedoara a fost somat să plătească o factură uriaşă. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Clubul FC Hunedoara a fost somat să plătească o factură uriaşă. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Clubul Sportiv Fotbal Club Hunedoara a fost chemat în faţa instanţei de administratorii unui hotel din Băile Herculane, în care jucătorii şi stafful echipei au petrecut 12 zile în ianuarie 2012. Reprezentanţii hotelului au cerut clubului huendorean achitarea unei facturi şi a penalităţilor aferente, în valoare de peste 100.000 de lei. Contractul incriminat a fost făcut în familie.

O afacere "de familie", după cum au prezentat-o reprezentanţii clubului de fotbal FC Hunedoara, poate pune în pericol situaţia financiară a clubului finanţat în prezent de Primăria Hunedoara.

Casito Turism SRL a chemat în faţa instanţei Judecătoriei Hunedoara Clubul Sportiv FC Hunedoara şi cere reprezentanţilor acestuia achitarea unor daune de peste 100.000 de lei, la trei ani după ce echipa de fotbal s-a întors dintr-un cantonament de 12 zile, la un hotel din Băile Herculane.

Factura pentru cazare şi masă pentru lotul clubului de fotbal a fost de 54.000 de lei, iar pentru că nu a fost plătită până în prezent, reprezentanţii hotelului din Băile Herculane au solicitat penalităţi de 0,15 la sută pe zi, care adunate depăşesc 50.000 de lei. În total, CS FC Hunedoara a fost somată să plătească peste 104.000 de lei.

„În data de 18 ianuarie 2012 am încheiat cu debitoarea contractul de prestări servicii în baza căruia Casito Turism în calitate de prestatator se obligă faţă de CS FC Hunedoara, în calitate de beneficiar, să asigure servicii turistice de cazare şi masă pentru un grup de 32 de persoane, la Hotel Roman din Băile Herculane. Urmare a derulării contractului, debitoarea nu şi-a îndeplinit obligaţiile contractuale, neachitând factura emisă, care i-a fost comunicată”, se arată în cererea de chemare în judecată, depusă la Judecătoria Hunedoara.

fc hunedoara

O somaţie a fost trimisă clubului hunedorean şi în 18 februarie 2014, pentru achitarea facturii şi a penalităţilor. Conform contractului, cazarea celor 32 de jucători şi membrii din stafful clubului a costat 40 de lei de persoană pe zi, iar „serviciile de masă se vor asigura în regim de pensiune completă, cu excepţia primei şi ultimei zile de cazare, conform tarifelor stabilite pentru perioada respectivă”.

Afacere în familie

Reprezentanţii CS FC Hunedoara au trimis o întâmpinare la chemarea în instanţă. „S-a încheiat factura între tată şi fiu: tatăl a fost cel care a emis contractul, iar fiul, Silvan Toma, fost finanţator al FC Hunedoara, a fost cel care a semnat factura din partea clubului”, a declarat Alin Barna, preşedintele CS FC Hunedoara.

De asemenea, cei de la FC Hunedoara susţin că preţurile la care au fost taxate mesele la hotel sunt exagerate: valoarea mâncării consumate în fiecare zi de fotbalişti fiind de peste 100 de lei, de persoană.

factura fc hunedoara

Silvan Toma a fost finanţator al clubului de fotbal FC Hunedoara, până în anul 2012. El este fiul afaceristului Petrică Toma, patron al grupului Casito. Silvan Toma este judecat într-un dosar în care a fost acuzat că ar fi ordonat acte de violenţă asupra unui fost angajat al firmei sale, infracţiuni care au fost săvârşite de mai mulţi interlopi, conduşi de Cristian Litera. Interlopul ar fi primit 12.000 de euro de la Silvan Toma.

Afaceristul din Hunedoara a petrecut trei luni în arest preventiv,  în 2012, fiind acuzat că a făcut parte dintr-o reţea infracţională preocupată cu spălarea de bani şi infracţiuni de evaziune fiscală, cu ajutorul unor firme fantomă. În dosarul DIICOT, prejudiciul estimat de procurori se ridica la 20 de milioane de euro.


Vă recomandăm şi:

VIDEO Alin Barna, bloggerul care va conduce FC Hunedoara

Alin Barna este noul preşedinte executiv al FC Hunedoara. Tânărul din Hunedoara este cunoscut ca blogger şi activist al societăţii civile. Alin Barna a fost numit la conducerea clubului de fotbal într-un moment în care FC Hunedoara se află într-o situaţie dificilă. Cum a ajuns Alin Barna preşedinte al echipei din postura de simplu suporter şi iubitor al fotbalului? Alegerea l-a surprins chiar şi pe tânăr.

Michael Klein a fost comemorat în Hunedoara. Cum arată fotbalul hunedorean la 21 de ani de la moartea sa     

Michael Klein a fost comemorat astăzi în Hunedoara. Iubitorii de fotbal din localitate şi vechii suporteri ai echipei Corvinul Hunedoara şi-au arătat preţuirea pe care au purtat-o fotbalistului considerat un simbol al municipiului. 

FOTO Ce dezvăluiau cele mai admirate imagini din istoria echipei Corvinul   

Un stadion arhiplin, cu tribune care vibrau la fiecare fază din meciurile echipei favorite şi „explodau” la fiecare gol al gazdelor, contaminând cu bucurie împrejurimile arenei. Un public energic, care ocupa stadionul cu câteva ore înaintea meciurilor, unul pentru care fotbaliştii intraţi pe teren deveneau şi luptători din primul până în ultimul minut, iar adversarilor le era aproape imposibil să obţină victoria. Într-un cuvânt: Corvinul.

FOTO Michael Klein, eroul fanilor corvinişti, a fost comemorat la Hunedoara    

Suporterii hunedoreni şi-au arătat dragostea faţă de fostul fotbalist Michael Klein şi de culorile alb-albastru ale clubului Corvinul într-un mod inedit, dezlănţuind un adevărat spectacol pe străzile municipiului.

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite