Drama elevului sodomizat cu ardei iuţi, de „mama criminală”. Ce orori ascunde femeia care şi-a ars de vii trei copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina Ardeleanu. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Alina Ardeleanu. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Alina Ardeleanu, femeia care în urmă cu un an şi-a lăsat trei copii să ardă de vii în incendiul care a mistuit locuinţa, aşteaptă trimiterea în judecată pentru omor calificat. Între timp, au ieşit la iveală amănunte despre metodele de tortură pe care aceasta le-a aplicat unui alt minor, infracţiune pentru care a fost condamnată la închisoare.

Alina Ardeleanu (38 de ani) nu a fost trimisă încă în judecată în dosarul în care a fost arestată în urmă cu un an după moartea a trei dintre copiii săi. Cei trei minori, cu vârste între un an şi 10 ani, au murit în urma unui incendiu, după ce femeia, beată fiind, a lăsat o lumânare aprinsă în camera în care aceştia dormeau şi părăsit locuinţa.

Între timp, au ieşit la iveală amănunte cutremurătoare în dosarul în care „mama criminală” a fost condamnată, definitiv, la 2 ani şi 11 luni de închisoare pentru sechestrarea şi maltratarea unui copil de şapte ani. Faptele s-au petrecut în luna mai a anului 2013.

„În jurul orei 21, în timp ce se întorcea acasă cu nişte bidoane cu apă, Alina Ardelean, care era împreună cu două dintre fiicele sale minore, în vârstă de 8 ani respectiv 3 ani a solicitat minorului să o ajute să care bidoanele, spunând că îi dă un leu. Copilul a acceptat şi, după ce au ajuns în locuinţa inculpatei şi a lăsat cele două bidoane pe care le-a dus el, în bucătărie, i-a spus femeii că trebuie să plece acasă, însă aceasta l-a reţinut, spunându-i că trebuie să îi dea un leu, după care i-a spus că nu îl lasă să plece şi i-a imputat că a bătut pe fetele ei. Speriindu-se, persoana vătămată a început să plângă, iar Alina Ardeleanu i-a spus că dacă plânge sau strigă în bate ,,cu cureaua de fier”, l-a lovit în zona spatelui şi în cap şi l-a strigat pe soţul ei, numitul să „aducă medicamentul”.

Bărbatul a adus din balcon un borcan cu ardei iuţi, iar inculpata, după ce l-a dezbrăcat pe copil i-a introdus acestuia, în anus, pe rând, trei ardei iuţi, de fiecare dată întrebând-ul dacă îl ustură, după care scotea ardeiul. În tot acest timp, minorului i-a fost teamă să strige, fiindu-i frică că va fi bătut cu cureaua”, susţineau procurorii.

L-a acuzat pe copil că i-a batjocorit fiica
Iubitul mamei copilului l-a scăpat de băieţel de furia Alinei Ardeleanu, după o jumătate de oră în care acesta a fost chinuit. Bărbatul a văzut că băieţelul nu a ajuns acasă, aşa că a pornit în căutarea lui. Un vecin i-a spus unde se află şi aşa a pus capăt coşmarului la care era supus micuţul. Alina Nadia Ardeleanu a motivat în faţa anchetatorilor că a vrut să-i dea o corecţie minorului pentru că i-ar fi agresat fetiţele.

„Inculpata a susţinut că  a acţionat pentru a-i aplica o corecţie persoanei vătămate, deoarece în perioada precedentă, fiicele sale fuseseră lovite de acesta şi i-a spus că îl va bate dacă le mai ,,batjocoreşte” pe fetele inculpatei, iar în cursul cercetării judecătoreşti, a susţinut că a vrut să aplice o corecţie persoanei vătămate întrucât, din relatările copiilor, a înţeles că persoana vătămată a ,,agresat-o sexual” pe fiica inculpatei, în vârstă de 9 ani, persoana vătămată spunând fetiţei să dezbrace, dezbrăcându-se şi el şi punându-se în spatele fetiţei”, se arată în rechizitoriu.

Alina Ardeleanu a mai declarat că nu i-a introdus ea ardeii iuţi în anus, ci l-a pus pe minor să o facă singur.
„Aceste apărări nu pot fi reţinute, în contextul în care persoana vătămată minoră arată că era speriat de comportamentul inculpatei, i-a spus acesteia că trebuie să plece acasă. Iar faptul că persoana vătămată a rămas în locuinţă împotriva voinţei sale este evident, fiind neverosimil că acesta a acceptat să se dezbrace şi să îşi introducă ardei iuţi în anus, dacă ar fi avut posibilitatea de a ieşi din locuinţa inculpatei oricând”, susţineau anchetatorii. Ea a fost condamnată pentru lipsire de libertate în mod ilegal şi lovire sau alte violenţe.

Tragedia din Uricani
În 11 iunie 2015, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara au reţinut-o pe Alina Ardeleanu pentru omor calificat. „Din cercetările efectuate până în prezent au rezultat probe privind suspiciunea rezonabilă că, în seara de 7 iunie 2015, în jurul orelor 21,30 - 22,00, inculpata a aşezat o lumânare aprinsă pe un plan neregulat din material textil uşor inflamabil, într-un echilibru precar, respectiv pe spătarul unui colţar situat lângă patul în care dormeau cei trei copii ai săi, cu vârste cuprinse între 1 an şi 10 ani, prevăzând posibilitatea răsturnării acesteia şi a aprinderii materialului textil al colţarului pe care era aşezată lumânarea şi implicit al declanşării unui incendiu la ieşirea din camera respectivă, care elimina posibilitatea copiilor de a părăsi încăperea incendiată în care dormeau, acceptând posibilitatea suprimării vieţii acestora urmare a incendiului declanşat, după care a părăsit locuinţa”, a informat procurorul Mirela Negruţiu, purtătoarea de cuvânt a Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

inmormantare

Alina Ardeleanu a pătruns în apartamentul incendiat, constatând amploarea incendiului, dar nu a sesizat vreo persoană pentru stingerea acestuia şi salvarea copiilor. Ea a fost internată în spital după ce a căzut din cauza stării de ebrietate în care se afla şi şi-a fracturat bazinul. Povestea femeii acuzate de ucidere din culpă ascunde o altă tragedie. În 2004, un fost iubit al ei i-a ucis doi copii: un băieţel de şapte luni şi o fetiţă de doi ani. Anchetatorii au stabilit că bărbatul a rămas singur cu bebeluşul şi, beat fiind, a încercat să-şi liniştească fiul care plângea. Iniţial, i-a dat o sticlă cu lapte. Cum copilul nu s-a liniştit, l-a lovit în cap cu sticla cu biberon. Lovitura a dus la deceul pruncului. Anchetatorii au descoperit şi alte urme de violenţă pe trupul copilului, iclusiv în zona gâtului. De asemenea, au stabilit că iubitul femeii i-a strangulat şi fata în vârstă de doi ani, pe care cei doi au îngropat-o apoi în albia unui pârâu secat, din apropierea casei în care locuiau atunci. Autorul celor două crime a murit în închisoare.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Poliţista „sexy şi rea”. Mărturia şocantă a tânărului implicat în bătaia din ştrand: „Atena m-a lovit cu pumnii şi mi-a spus că descarcă pistolul în mine”

Tânărul reclamat că a bătut o poliţistă din Orăştie, în faţa mamei ei, a mărturisit că Atena Bănuţ, presupusa victimă, şi-a provocat singură zgârieturile, însă, mai grav, l-a fi lovit cu pumnii şi palmele şi l-a ameninţat că îl va împuşca. Scandalul s-a petrecut într-un ştrand, în faţa angajaţilor şi clienţilor care au rămas uimiţi de cele văzute.

Secretul ucigaşului emo, care şi-a omorât iubita de 15 ani după o seară de dragoste. Detaliile ascunse ale crimei pasionale săvârşite cu o violenţă extremă

Amănunte înfiorătoare, ascunse până în prezent, au ieşit la iveală la opt ani de la cea mai crimă comisă de un adolescent din Hunedoara. În iulie 2008, Lucian Hoară şi-a ucis fosta iubită dintr-un motiv pe care l-a ţinut sub tăcere. Hoară a fost eliberat în urmă cu doi ani şi a încercat să îşi refacă viaţa după şase ani petrecuţi în detenţie, în timp ce foştii apropiaţi ai victimei sale au rămas îndureraţi pentru întreaga viaţă.

Secretul înfiorător al celor mai odioşi ucigaşi de copii: au batjocorit un elev de 6 ani şi i-au ascuns cadavrul două luni, dar o copilă le-a scăpat miraculos

Doi criminali speră să scape din închisoare după violarea şi uciderea unui copil de 6 ani. Victima a fost sugrumată, iar cadavrul i-a fost ascuns în albia unui râu. Totul a fost dezvăluit după ce unul dintre ucigaşi a mai violat o copilă, de 7 ani, şi a sugrumat-o cu o curea, aruncând-o apoi într-un bazin. Fata a supravieţuit miraculos.

Cererea şocantă a ucigaşului condamnat la 27 de ani de închisoare după violarea şi asasinarea unei femei. De ce vrea tânărul deshumarea cadavrului

David Andronic, tânărul condamnat la 27 de ani de închisoare pentru violarea şi uciderea unei femei, într-un lan de porumb, a cerut în instanţă deshumarea cadavrului. El susţine că nu este vinovat de crimă şi poate demonstra acest lucru, la trei ani după comiterea ei.

Planul secret al uciderii elevei de 17 ani al cărei cadavru a fost tranşat şi aruncat în Mureş. Cum a procedat Aurel Enea, criminalul sadic care a negat totul

Detalii înfiorătoare ies la iveală la aproape un deceniu de la uciderea unei adolescente de 17 ani, din Petroşani, al cărui cadavru a fost tranşat şi ascuns şi din care doar câteva bucăţi au mai fost găsite. Planul secret al crimei, conceput de Aurel Enea, arată cum a premeditat acesta tragedia, crezând că va reuşi să ascundă toate urmele.

Detaliile crimei înfiorătoare comise de trei adolescenţi: femeia batjocorită şi ucisă în centrul Devei a implorat în faţa camerelor video după ajutor

Trei adolescenţi vor face între 10 ani şi 15 ani de închisoare, după ce în luna august a anului trecut au violat şi au ucis în bătaie, în centrul Devei, o femeie fără adăpost. Minorii au supus victima unor chinuri îngrozitoare, iar scenele cumplite au fost înregistrate, minute în şir, de camerele de supraveghere din centrul Devei.

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite