Doliu în spitalul judeţean din Deva: medicul Lucreţia Brînzan a murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doctoriţa Lucreţia Brînzan, diagnosticată la sfârşitul anului trecut ca suferindă de leucemie acută, a murit. Din decembrie apropriaţii săi au demarat o campanie umanitară, în speranţa că vor putea să strângă o sumă importantă, necesară pentru transplatul prin care sperau să îi salveze viaţa.

Doctoriţa Lucreţia Brînzan, de la Spitalul Judeţean Hunedoara din Deva, a murit în noaptea de miercuri spre joi. Medicul de la Unitatea de Primire a Urgenţelor fusese diagnosticat la începutul lunii octombrie a anului trecut cu leucemie acută.

Colegii şi apropiaţii Lucreţiei au încercat să facă tot posibilul pentru a o ajuta, însă boala gravă de care ea suferea necesita un tratament costisitor. Lucreţia avea nevoie de un transplant de măduvă, intervenţie estimată la 100.000 de euro în clinicile din Occident. Prietenii săi au demarat campania Salvează un salvator, în speranţa că vor strânge fonduri suficiente pentru a-i asigura operaţia.

Între timp, doctoriţa a fost internată în Clinica de Hematologie de la Spitalul Fundeni din Bucureşti. În urma tratamentului agresiv, pentru o perioadă, starea sa de sănătate s-a îmbunătăţit. Nu a putut evita însă tragedia.

„Cu durere vă anunţăm că draga noastră Tuţa a încetat din viaţă după o luptă grea cu boala necruţătoare. Tuţa ne-a învăţat tot timpul ce înseamnă pasiunea, sacrificiul şi optimismul, în cei 15 ani de medicină. Va rămâne pentru noi toţi un model de optimism, un profesionist desăvârşit, mamă şi o soţie iubitoare. Prietenii care doresc să işi ia rămas bun de la ea o pot face la Capela Sfântul Alexandru din Deva (lângă Casa de Cultură). Slujba de înmormântare va fi oficiată sâmbătă, 21 februarie, la ora 13.00, la Parohia Deva 4”, au transmis apropiaţii săi.


Vă recomandăm şi:

Dan Mărculescu, medicul legist care a transformat morga din Deva într-un laborator hi-tech

Medicul legist Dan Mărculescu, şeful Serviciului Judeţean de Medicină Legală Hunedoara, este autorul unei inovaţii care a adus morga din Deva la standardul unui laborator hi-tech. Sistemul brevetat de medicul hunedorean în 2010 oferă posibilitatea urmăririi on-line a autopsiilor realizate în morga SJML Hunedoara.

Medicii oncologi din Deva sunt la limita rezistenţei, din cauza lipsei de personal

Secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean din Deva se confruntă de un an şi jumătate cu probleme mari de personal. Din aprilie 2013, când doctoriţele Elisaveta Mezo şi Alina Maura Popa au fost puse sub acuzare în dosarul reţetelor decontate ilegal în numele bolnavilor de cancer, cei peste 600 de pacienţi au fost îngrijiţi de doar doi medici, însă unul dintre aceştia s-a aflat pentru câteva luni în concediu de maternitate.

VIDEO Noua secţie de boli infecţioase a Spitalului din Deva a fost inaugurată

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva are o nouă secţie de Boli Infecţioase. Investiţia în construcţia noii clădiri din incinta unităţii medicale se ridică la şase milioane de lei susţin reprezentanţii spitalului.

Bende Barna a demisionat. Cum au comentat hunedorenii plecarea managerului spitalului municipal

Bende Barna Gavril a demisionat de la conducerea Spitalului municipal Hunedoara. Gestul medicului, unul politic potrivit explicaţiilor sale, a stârnit reacţii de surprindere din partea cunoscuţilor săi.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite