De ce a fost reziliat contractul pentru renovarea clădirii Primăriei Hunedoara, finanţat cu fonduri UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Palatul administrativ din Hunedoara. Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Palatul administrativ din Hunedoara. Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Lucrările de reabilitare a clădirii Primăriei Hunedoara au fost scoase din nou la licitaţie publică, iar investiţia este estimată la aproape patru milioane de lei.

De la sfârşitul lunii martie, au fost atribuite, prin licitaţie publică, lucrările de reabilitare a Palatului administrativ din Hunedoara – o clădire interbelică folosită în prezent ca sediu al primăriei.

Problemele lacului de acumulare de la marginea Haţegului. Ce se poate observa pe malurile sale

Cetatea Devei, reabilitată cu fonduri UE. Lucrările la „palatul medieval” au fost scoase la licitaţie

Străzile din centrul Hunedoarei au intrat în şantier. Cât costă reabilitarea reţelei rutiere

Investiţia finanţată cu fonduri europene se ridica la 3,85 de milioane de lei, însă lucrările nu au mai început. La scurt timp, firma care a câştigat licitaţia publică a solicitat primăriei rezilierea contractului, motivând că a estimat şi înregistrat greşit preţurile unor materiale şi astfel ar fi avut pierderi prea mari.

Investiţia a fost scoasă din nou la licitaţie publică. Lucrările de renovare a clădirii Palatului administrativ din Centrul Vechi sunt estimate la 3,85 de milioane de lei, proiectul fiind cofinanţat din fonduri europene (85 la sută) şi din fonduri de la bugetul naţional (13 la sută).

Lucrările vor fi derulate pe 16 luni de la data semnării contractului de execuţie şi vizează reabilitarea termică a sistemului de încălzire şi a sistemului de furnizare a apei calde, termoizolarea faţadelor, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice, modernizarea instalaţiei de iluminat în clădiri, repararea elementelor de construcţie ale faţadei care prezintă potenţial pericol de desprindere sau afectează funcţionalitatea clădirii, repararea acoperişului şarpantă, respectiv a sistemului de colectare şi evacuare a apelor meteorice la nivelul învelitoarei şarpantei, refacerea finisajelor interioare în zonele de intervenţie, repararea trotuarelor de protecţie.

Palatul Administrativ din Hunedoara se numără printre construcţiile reprezentative din municipiu. Ridicat în forma literei H, în centrul istoric al oraşului, imobilul a fost finalizat în 1937, iar în prezent aici se află sediul primăriei. În anii interbelici, la subsolul clădirii a funcţionat arestul Poliţiei, iar restul spaţiilor erau folosite ca birouri ale Primăriei. Poliţiei, Judecătoriei şi Fiscului. Clădirea din centrul vechi al Hunedoarei a fost construită în urma unei înţelegeri dintre administraţia locală din Hunedoara şi Uzinele de fier, din 1935.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Stadion nou la Hunedoara în locul arenei „Michael Klein”. Proiectul a fost scos la licitaţie

Colosseumul de la poalele Retezatului: ce lucrări se fac în arena din Ulpia Traiana Sarmizegetusa FOTO VIDEO

Palatul administrativ, plin de degradări. Pericolele „tăcute” ale clădirii unde tavanul s-a prăbuşit din senin

Hunedoara


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri