COVID-19 în judeţul Hunedoara. Rata îmbolnăvirilor, în scădere. În ce situaţie este „spitalul COVID”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: ADEVĂRUL.
FOTO: ADEVĂRUL.

Peste 600 de pacienţi cu Covid 19 se află internaţi în spitalele şi centrele medicale şi de îngrijire din judeţul Hunedoara. Incidenţa îmbolnăvirilor este în scădere uşoară.

Luni, în judeţul Hunedoara, doar 5 cazuri noi de Covid 19 au fost înregistrate potrivit informării Grupului de Comunicare Strategică. Rata îmbolnăvirilor a scăzut faţă de zilele trecute la 2,72 cazuri la mia de locuitori, informează Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Hunedoara.

Sunt 2.911 persoane diagnosticate cu noul coronavirus, iar dintre acestea 616 se află internate în spitale, centre medicale şi de îngrijire. Cei mai mulţi pacienţi, 142, sunt internaţi la Spitalul municipal din Hunedoara, unitate medicală COVID-19, unde sunt tratate cazurile de gravitate medie sau ridicată. 13 pacienţi se află la ATI – Hunedoara.

Potrivit managerului Radu Budae, conducerea spitalului din Hunedoara face un apel public ca unitatea medicală să revină la statutul de „spital suport COVID” şi nu de „spital COVID” - cum este declarat în prezent, pentru ca hunedorenii cu afecţiuni pentru tratarea cărora este necesară internarea să poată fi aduşi la Hunedoara şi nu trimişi la spitalele din afara municipiului. Policlinica unităţii medicale este deschisă pentru consultaţii. În ce priveşte pacienţii cu Covid-19, managerul unităţii medicale susţine că aceştia beneficiază de tratament adecvat, nefiind înregistrate probleme legate de îngrijirea lor.

În peste 90 de localităţi hunedorene, printre care se numără şi municipiile Hunedoara, Deva, Orăştie şi Petroşani, incidenţa infecţiilor cu COVID depăşeşte 3 cazuri la mia de locuitori. 445 de hunedoreni, diagnosticaţi cu Covid 19, dar mulţi dintr ei având şi alte afecţiuni cronice sau grave, au decedat de la începutul anului 2020. Alţi aproape 7.500 de oameni au fost declaraţi vindecaţi.


Vă recomandăm să citiţi şi:

COVID-19 în judeţul Hunedoara. Câte cazuri noi s-au înregistrat şi unde mai sunt focare

Aproape 60 de centre de vaccinare anti-Covid-19 vor fi organizate în judeţul Hunedoara

Episcopia Devei şi Hunedoarei face apel către localnici pentru a dona sânge şi plasmă


 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite