Controversele locurilor de joacă amenajate cu sute de mii de lei în Deva

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia locală a municipiului Deva a aprobat valoarea estimativă a proiectelor pentru construirea şi amenajarea a 14 locuri de joacă pentru copii în cartierele municipiului. Costurile estimative ale acestora, de cel puţin 100.000 de lei pentru fiecare spaţiu, sunt exagerate, potrivit membrilor unei asociaţii civice din localitate.

Aprobarea mai multor hotărâri de Consiliul Local, cu privire la costul estimativ al unor investiţii în amenajarea a 14 noi locuri de joacă pentru copii în Deva, a stârnit controverse. O asociaţie civică din Deva reclamă preţul exagerat al proiectelor.

„Investiţiile în reabilitarea locurilor de joacă din unele cartiere au preţuri de deviz cuprinse între 146.000 de lei şi 700.000 de lei, în funcţie de mărimea locului de joacă, cu un total pentru cele 14 locuri de joacă de 5,4 de milioane lei (spre comparaţie, în Sibiu, în anul 2012, amenajarea a opt noi locuri de joacă a costat 450.000 de lei, iar ofertele primite, de către noi, de la furnizorii de astfel de servicii, se situează în jurul valorii de 150.000 de lei pentru un spaţiu de 200 metri pătraţi”, transmit membrii Asociaţiei Civitas, într-o sesizare.

Reprezentanţii Primăriei Deva susţin că sumele care vor fi investite în proiectele noilor locuri de joacă din Deva vor fi mai mici şi nu îi vor afecta pe localnici. „Pentru amenajarea, extinderea şi dotarea viitoarelor locuri de joacă pentru copii, din Deva, vor fi organizate licitaţii publice, în urma cărora vor fi alese cele mai avantajoase oferte.

Acest lucru înseamnă că preţurile investiţiilor vor fi mai mici decât valoarea estimativă a acestora, aprobată prin hotărârile de Consiliu Local. De asemenea, urmărim ca rezultatul investiţiilor să fie unul de calitate, iar în ce îi priveşte pe deveni, ei nu vor fi afectaţi de costurile noilor proiecte”, a precizat Andrei Nistor, consilier în cadrul Primăriei Deva.  

Vă recomandăm şi:

VIDEO Noua secţie de boli infecţioase a Spitalului din Deva a fost inaugurată

VIDEO Primăria Deva a transformat 2,5 kilometri de trotuar în pistă de biciclişti

Stolurile de ciori din Hunedoara sunt reclamate la primărie. Autorităţile nu găsesc soluţii pentru alungarea lor

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite