Castelul Corvinilor din Hunedoara va putea fi vizitat până la ora 20:30

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Castelul va putea fi vizitat de turişti şi la orele serii. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Castelul va putea fi vizitat de turişti şi la orele serii. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Castelul Corvinilor din Hunedoara şi-a extins programul de vizitare, din dorinţa autorităţilor locale de a atrage mai mulţi turişti.

Programul de vizitare al Castelului Corvinilor din Hunedoara a fost extins, potrivit reprezentanţilor Primăriei Hunedoara.

Turiştii care ajung în Hunedoara vor avea mai mult timp la dispotiţie, pentru a vizita Castelul Corvinilor. „Începând cu data de 6 aprilie 2015 programul de vizitare al Castelului Corvinilor va fi extins la următorul orar: zilnic, între orele 09:00 – 20:30, inclusiv sâmbătă şi duminică. Acest interval de vizitare va fi menţinut până la dată de 30 septembrie 2015”, a informat Primăria Hunedoara.

În perioada Sărbătorilor Pascale, orarul de vizitare al monumentului istoric va fi: Duminică, 12 aprilie 2015, între 12.00 şi 18.00 şi Luni, 13 aprilie 2015, între 12.00 şi 18.00.

Castelul Corvinilor din Hunedoara are o istorie de peste şase secole, iar în prezent este unul dintre cele mai vizitate monumente din România. Turiştii din toate colţurile lumii i-au trecut pragul şi au rămas impresionaţi de frumuseţea şi de legendele care circulă pe seama lui.


Vă recomandăm şi:

Secretele Castelului Corvinilor. Zece lucruri mai puţin cunoscute despre monumentul fascinant al Hunedoarei

Castelul Corvinilor din Hunedoara are o istorie de peste şase secole, iar în prezent este unul dintre cele mai vizitate monumente din România. Turiştii din toate colţurile lumii i-au trecut pragul şi au rămas impresionaţi de frumuseţea şi de legendele care circulă pe seama lui, însă multe dintre secretele fortăreţei au rămas necunoscute publicului larg.

FOTO Motivele pentru care Hunedoara este loc unic: Mănăstirea Prislop, Castelul Corvinilor, Retezatul şi cetăţile dacice

Judeţul Hunedoara a devenit în ultimii ani mai popular prin atracţiile sale turistice, decât ca zonă industrială. Cele mai multe dintre marile uzine de stat şi exploatări miniere ale Hunedoarei s-au închis, dar localnicii au numeroase alte motive pentru a considera Hunedoara un judeţ unic în România. Castelul Corvinilor, Mănăstirea Prislop şi cetăţile dacice se află printre brandurile actuale ale judeţului.

Ioan de Hunedoara, „atletul lui Hristos”. Zece lucruri mai puţin ştiute despre voievod. „Lumea nu a mai cunoscut vreodată un asemenea om”

Ioan de Hunedoara a fost una dintre cele mai importante personalităţi din istoria poporului român. A fost numit „atletul lui Hristos”, de Papa Calixt al III-lea, pentru modul în care armatele sale au apărat lumea creştină de invaziile otomanilor, iar adversarul său cel mai de temut, Mehmed al doilea Cuceritorul, a spus, la moartea voievodului, că „lumea nu a mai cunoscut, niciodată, un asemenea om”.

VIDEO Secretele horror ale Castelului Corvinilor. Poveştile reale din spatele fiecărei camere care bagă frica în turişti

Castelul Corvinilor, cel mai important monument istoric al Hunedoarei, este „vânat” de turişti din întreaga lume, pasionaţi de locuri care ascund legende întunecate.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite