Carnaval medieval în Castelul Corvinilor. Ce spectacole pregătesc organizatorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ediţia precedentă a Carnavalului Medieval. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Ediţia precedentă a Carnavalului Medieval. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Turiştii care vor ajunge în acest sfârşit de săptămână la Castelul Corvinilor vor putea asista la spectacolele Carnavalului medieval Hunedoara, eveniment aflat la cea de-a patra ediţie. Faţă de anii trecuţi, a fost redus bugetul festivalului.

Castelul Corvinilor va găzdui în perioada 27-28 august 2016, cea de-a IV-a ediţie a Carnavalului Medieval Hunedoara.

„Pe tot parcursul evenimentului, turiştii se vor putea bucura de concerte de muzică, ateliere meşteşugăreşti, dansuri medievale şi spectacole cu foc. Respectând structura ediţiilor anterioare, seara de sâmbătă este destinată spectacolului de teatru. „Urzeala prinţului” îi are în prim plan pe: Dan Condurache, Eugenia Şerban, Denis Ştefan, Dimitrii Bogomaz, Dana Rotaru şi Nae Alexandru”, a informat Primăria Hunedoara.

La ediţiile precedente, marile reprezentanţii ale carnavalului aveau loc în grădina Castelului Corvinilor, în faţa câtorva mii de oameni. De această dată, locaţia desfăşurării evenimentului este în curtea monumentului istoric. De asemenea, bugetul a fost redus de la 250.000 de lei, la 150.000 de lei. Evenimentul este organizat de Primăria municipiului Hunedoara şi Asociaţia pentru Promovarea Istoriei României.


Vă recomandăm şi:

Castelul Corvinilor a adus venituri record în aprilie: peste 230.000 de lei a obţinut primăria de pe urma monumentului

Începutul sezonului turistic a adus venituri importante administraţiei locale din Hunedoara, datorită Castelului Corvinilor: peste 230.000 de lei, din vânzarea biletelor şi dintr-un contract pentru realizarea filmărilor la castel în perioada 14 aprilie – 12 mai 2016.

Descoperirea anului în Hunedoara:  scheletul unui personaj misterios, o pivniţă secretă şi zeci de obiecte ciudate au fost scoase la lumină de arheologi

Mormântul unui personaj misterios, o pivniţă îngropată sub pământ, obiecte rare din ceramică şi sticlă, vechi din secolul al XVIII-lea, au fost scoase la iveală în urma cercetărilor arheologice recente desfăşurate în curtea Castelului Corvinilor din Hunedoara.

Primul ambasador al SUA care a vizitat Hunedoara în comunism: americanul plimbat prin castel şi combinat a rămas uimit de sporul populaţiei

În martie 1972, la un deceniu după ce primise vizita liderului URSS Nikita Hruşciov, oraşul Hunedoara a fost gazdă, pentru o zi, a ambasadorului american Leonard Carpenter Meeker (1916 – 2014). Autorităţile locale s-au mobilizat pentru a-i face vizita cât mai plăcută.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite