Alegeri locale în judeţul Hunedoara. Cine sunt candidaţii la funcţia de primar în Lupeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucian Resmeriţă, Radu Napău şi Cristian Roşu.
Lucian Resmeriţă, Radu Napău şi Cristian Roşu.

Şase oameni candidează pentru funcţia de primar al municipiului Lupeni, la alegerile locale din 27 septembrie 2020.

Alegeri locale judeţul Hunedoara. Şase candidaţi s-au înscris în competiţia electorală pentru funcţia de primar al municipiului Lupeni, la alegerile din 27 septembrie 2020.

Favoriţii sunt actualul primar Lucian Resmeriţă (PSD), în funcţie din 2017, şi Cristian Roşu (PNL), director al Complexului Energetic Hunedoara. În perioada 2000 - 2017, administraţia municipiului din Valea Jiului a fost condusă, pe rând, de tatăl lui Lucian Resmeriţă, Cornel Resmeriţă, timp de 16 ani, şi de fratele mai mare al primarului, Cristian Resmeriţă, în a doua jumătate a anului 2016.

La alegerile locale pentru funcţia de primar al municipiului Lupeni mai candidează Radu Stoica Napău (PMP), Tiberiu Fazekaş (ALDE), Nicolae Ivănuş (PRO România) şi Emil Tărcan (USR).

Lupeni, municipiul cu peste 22.000 de locuitori din Valea Jiului, înconjurată de munţii Vâlcan, Retezat şi Parâng a păstrat o istorie zbuciumată, marcată de tragediile petrecute în subteran şi de mişcările de protest ale minerilor.

Declinul industrial din ultimele decenii a avut urmări profunde pentru localnici. Doar câteva sute de oameni mai lucrează la Mina Lupeni, aflată în proces de închidere, în timp ce din fosta uzină textilă „Vâscoza”, una dintre cele mai mari din ţară în anii de comunism, a rămas doar turnul de aproape 220 de metri, de pe malul Jiului de Vest, înconjurat de ruine


Mai puteţi citi şi:

Alegeri locale în judeţul Hunedoara. Cine sunt candidaţii la funcţia de primar în Petroşani

Alegeri locale în judeţul Hunedoara. Cine sunt candidaţii la funcţia de primar al Hunedoarei

Alegeri locale în judeţul Hunedoara. Cine sunt candidaţii la funcţia de primar al municipiului Deva

Alegeri locale în judeţul Hunedoara. Cine sunt candidaţii la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite