Trafic cu migranţi la graniţa cu Bulgaria. Sirienii încercau să ajungă în Occident

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sirieni FOTO Poliţia de Frontieră
Sirieni FOTO Poliţia de Frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat, la intrarea în ţară, într-o autoutilitară pentru transport păsări, condusă de un cetăţean român, cinci cetăţeni sirieni.

Şoferul mijlocului de transport este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi, judecătorul de drepturi şi libertăţi dispunând arestarea preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.

La data de 02 iunie 2022, în jurul orei 23.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, în calitate de şofer al unei autoutilitare de transport păsări, înmatriculată în România, un cetăţean român, în vârstă de 26 de ani.

În urma verificărilor efectuate asupra mijlocului de transport, oamenii legii au depistat în locul special destinat odihnei, deasupra cabinei mijlocului de transport, ascunşi, cinci cetăţeni străini, toţi bărbaţi.

La cercetări, poliţiştii au stabilit că persoanele în cauză sunt de naţionalitate siriană şi intenţionau să ajungă în Germania, Elveţia şi Austria. Aceştia au declarat că s-au urcat în mijlocul de transport când se aflau pe teritoriul Bulgariei. Tot în urma cercetărilor s-a stabilit că şoferul intenţiona să îi ajute să treacă ilegal frontiera de stat pentru suma de 2.000 euro.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cetăţenii străini, respectiv de trafic de migranţi în formă agravantă pentru conducătorul mijlocului de transport, acesta fiind arestat preventiv pentru o perioadă de 29 de zile.

În baza Acordului de readmisie româno-bulgar cei cinci cetăţeni de origine siriană au fost predaţi organelor Poliţiei de Frontieră din Republica Bulgaria pentru continuarea cercetărilor.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

De un deceniu, faleza din Costineşti reprezintă un pericol. „E statul român pregătit să rişte viaţa turiştilor?”

Consumul de droguri, una dintre problemele de pe litoral. Angajaţii cluburilor, instruiţi să combată fenomenul

GiurgiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite