Consumul de droguri, una dintre problemele de pe litoral. Angajaţii cluburilor, instruiţi să combată fenomenul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plajă foto: Călin Gavrilaş
Plajă foto: Călin Gavrilaş

Odată cu apropierea sezonului estival, Agenţia Naţională Antidrog începe campania de instruire a patronilor şi angajaţilor de pe litoral cu privire la măsurile de prevenire a consumului de droguri.

Pentru derularea de acţiuni comune de promovare a măsurilor de prevenire a consumului de droguri şi de reducere a riscurilor asociate consumului, Agenţia Naţională Antidrog a semnat un protocol de caborare cu Asociaţia patronală Resto Constanţa. 

   

Documentul prevede organizarea unor întâlniri ai lucrătorilor antidrog cu administratorii cluburilor şi festivalurilor muzicale, sesiuni de informare antidrog cu angajaţii cluburilor şi ai festivalurilor muzicale, activităţi de prevenire a consumului de droguri şi reducere a riscurilor asociate consumului, precum şi activităţi de informare şi testare antidrog a conducătorilor auto pentru prevenirea evenimentelor rutiere comise pe fondul consumului de droguri la volan (în parteneriat cu Serviciul Rutier al IPJ Constanţa).

Conform IPJ Constanţa, cu ocazia desfăşurării unui festival de muzică în staţiunea Mamaia, în perioada 28 aprilie-4 mai, poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) au constatat 27 de infracţiuni (legate de consumul şi traficul de droguri), fiind întocmite 19 dosare de cercetare penală, în cadrul cărora sunt cercetate 32 de persoane (28 de cetăţeni români, trei cetăţeni italieni şi un cetăţean peruan). 

„Totodată, în timpul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au descoperit un kilogram de ketamină, 300 de grame de cocaină, 21 de grame de cannabis, 25 de grame de amfetamină, şapte grame de haşiş, 200 de comprimate de ecstasy, precum şi timbre LSD”, transmite IPJ Constanţa. 

Poliţiştii avertizează că drogurile reprezintă unul dintre cele mai mari pericole pentru tineri, întrucât creează dependenţă. „Deseori, consumatorii recidivează, iar dependenţa provoacă consumul de droguri compulsiv, în ciuda consecinţelor dăunătoare pentru cel dependent şi pentru cei din jurul său. Drogurile distrug vieţi”, spun oamenii legii.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Codin Maticiuc, despre publicul cluburilor de pe litoral: „90% dintre oameni sunt drogaţi. Şi copii“

Şofer drogat şi băut, depistat în staţiunea Mamaia. Poliţia a început raziile pe litoral

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite