Agent de poliţie din Giurgiu, reţinut pentru corupţie. Lua mită de la administratorii unor depozite de lemne

0
0
Agent politie foto Shutterstock
Agent politie foto Shutterstock

Agentul de poliţie din Giurgiu este acuzat de luare de mită în formă continuată, trafic de influenţă şi divulgarea unor informaţii secrete.

Un agent de poliţie din cadrul IPJ Giurgiu - Serviciul Ordine Publică a fost reţinut joi, 30 iunie, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu.

Procurorii şi ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Giurgiu au efectuat şi o percheziţie domiciliară, o percheziţie auto şi au ridicat înscrisuri de la o instituţie publică. 

Poliţistul este acuzat de luare de mită în formă continuată (19 acte materiale), trafic de influenţă şi divulgarea unor informaţii secrete de serviciu sau nepublice, în formă continuată (patru acte materiale). 

„Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat faptul că, în perioada aprilie 2021- iunie 2022, agentul de poliţie, cu atribuţii de serviciu pe linia controlului şi constatării infracţiunilor/contravenţiilor la regimul silvic, pe raza judeţului Giurgiu, a pretins şi primit, cu titlu de mită, de la administratorii / reprezentanţii unor depozite de material lemnos, sume de bani şi foloase, în valoare totală de 29.120 lei şi, de asemenea, a divulgat acestora informaţii cu privire la controale ce urmau a fi efectuate”, transmite DGA.

În acest dosar mai sunt urmărite penal alte cinci persoane. 

Vă recomandăm şi: 

Dosarul portului Giurgiuleşti: Sechestru aplicat de procurori, în valoare de peste 150.000.000 de lei

Maşină mistuită de flăcări pe A1. Recomandările pompierilor pentru a evita astfel de evenimente

Giurgiu


Ultimele știri
Cele mai citite