Veşti bune pentru pacienţii din Galaţi. Spitalul de Urgenţă va fi dotat, în sfârşit, cu un angiograf performant

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anunţul a fost făcut de Nicolae Bacalbaşa în ultima şedinţă Consiliului Judeţului. Deocamdată, însă, Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf.Apostol Andrei” nu are un spaţiu adecvat pentru a găzdui sofisticatul aparat, în valoare de un milion de euro. Se repetă cumva povestea hangarului pentru elicopter.

Se mai întâmplă şi miracole la Galaţi. În ultima şedinţă a Consiliului Judeţului preşedintele Nicolae Bacalbaşa, a anunţat că Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf.Apostol Andrei” va fi dotat cu un angiograf „de tip monoplan cu braţ pe tavan”.

„Deocamdată, noi am reuşit să aducem la Galaţi un angiograf, de peste un milion de euro. Sunt patru asemenea angiografe în ţară. Sigur că a fost o luptă crâncenă ca să smulgem din cadrul repartiţiilor acest instrument de investigaţii. Sigur că au căutat foarte mulţi să ne pună piedici, ca să ajungă la ei”, a declarat Bacalbaşa, care a lăsat să plutească o umbră de mister în jurul resorturilor care au stat la baza deciziei în favoarea Galaţiului.

„Cum am reuşit, este problema noastră. Practic, a fost o luptă de zi cu zi. Acest angiograf este o sculă de tratat şi investigat. Cele patru de care vorbesc permit investigaţii în chirurgia oncologică şi în cardiologie. Pentru asta a trebuit să amenajăm un spaţiu în condiţii speciale. Încă sunt uluit că am reuşit”, a mai spus preşedintele CJ Galaţi.

Problema este, însă, destul de departe de a fi rezolvată. Aparatul amintit va fi dat Galaţiului doar dacă demonstrează că are un spaţiu adecvat pentru găzduirea acestuia. Ceea ce, după cum recunosc autorităţile judeţului, nu există. Este, într-un fel, o reeditare a scandalului cu hangarul pentru elicopterul SMURD, a cărui construcţie a fost tergiversată mai bine de un an.

Ceva-ceva se mişcă totuşi. La ultima şedinţă de CJ, aleşii au aprobat, în afara ordinii de zi, un proiect de hotărâre introdus de îndată privind o rectificare bugetară cu scopul alocării unor fonduri pentru pregătirea amplasamentului angiografului.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite