FOTO A înotat 24 de ore în scop caritabil. Gestul deosebit a fost pentru o fetiţă ce suferă de o boală genetică rară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A înotat 24 de ore pentru a convinge gălăţenii să doneze bani! Gabriel Drăghici a parcurs 42 de kilometri înot, zi şi noapte, într-un bazin exterior din Galaţi. Totul pentru a sensibiliza lumea şi a-i convinge să ajute financiar o fetiţă de 11 luni care suferă de o boală rară. Cum vremea a fost extrem de rece pe timpul nopţii, medicii au hotărât să îl scoată din apă de două ori pentru a-i regla temperatura corpului.

Gabriel Drăghici s-a aruncat în bazin sâmbătă, la ora 12:00. Timp de 24 de ore bărbatul a făcut sute de ture de bazin în timp ce zeci de gălăţeni îi susţineau şi aplaudau de pe margine. 

A intrat în apă pe o vreme extrem de neprietenoasă dar a ieşit într-o zi cu soare. „A fost foarte dificil. Nu mă aşteptam să fie aşa dificil. Am înotat acum vreo doi ani 12 ore dar nu am crezut că o să fie aşa dificilă trecerea de la 12 la 24 de ore”, ne-a mărturisit Gabriel Drăghici. 

Au fost şi iubitori ai înotului care l-au însoţit pe Gabriel preţ de câteva ore. Pentru ei, reuşita bărbatului este incredibilă.

„Pentru mine din momentul ăsta eşti noul meu erou. Spider Man nu mai e eroul meu! Bravo!”, i-a declarat unul dintre sportivi lui Gabriel la terminarea maratonului. Nu a fost un efort lipsit de incidente.

Pe timpul nopţii au apărut probleme medicale, aşa că medicii au hotărât să-l scoată din apă de două ori. „Apa foarte rece, oboseală foarte multă, durere la un omoplat. Medicii m-au monitorizat tot timpul să vadă dacă temperaturi corpului este ok şi cică nu a fost ok, mi-a scăzut foarte mult temperatura şi a trebuit să intru înăuntru”, îşi aminteşte Gabriel. 

Scopul evenimentului a fost de a strânge bani pentru Evelina, o fetiţă de 11 luni, care a fost diagnosticată cu o boală extrem de rară: fibroza chistică.

image

Foto: Oana Cernat


„Costurile momentan ale bolii sunt pentru simptomele bolii, nu pentru tratarea ei. Noi trebuie să îi administrăm zilnic electroliţi, vitaminele liposolubile pe care ea nu le poate absorbi în mod normal din cauza canalului înfundat al pancreasului”, ne-a spus mama Evelinei, Raluca Dicu. 

Numai tratarea simptomelor costă peste 1000 de lei pe lună. Iar în ceea ce priveşte tratamentul propriu-zis, la această oră nu sunt decât variante experimentale, în Statele Unite ale Americii.

„Din nefericire trebuie bani, ca pentru orice boala cronică, trebuie mulţi bani.  Iar pentru această afecţiune chiar trebuie foarte mulţi bani”, ne-a spus Ginel Baciu, medic pediatru. 

Zeci de gălăţeni au donat bani pentru Evelina. „Pentru mine cel puţin este un exemplu de spirit civic, de atitudine, sperăm ca Gabriel cât mai ales Evelina să depăşească momentul dificil prin care trece”, ne-a declarat un gălăţean măriminos. 

Din donaţiile tuturor, atât la eveniment cât şi pe site, s-au strâns aproximativ 16.300 de lei.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite