Un șofer beat a încercat să scoată mașina din șanț cu polițiștii pe urme. Cum s-a ajuns aici

0
0

Conducătorul auto a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor, iar la un moment dat a ajuns cu mașina într-un șanț. Ajutat de doi prieteni, a încercat să scoată mașina din șanț, dar a fost prins de polițiști.

Șoferul a încercat să scoată mașina din șanț, dar a fost prins de polițiști FOTO arhivă Adevărul
Șoferul a încercat să scoată mașina din șanț, dar a fost prins de polițiști FOTO arhivă Adevărul

În timp ce efectuau serviciul de patrulare, supraveghere și control al traficului rutier, pe D.J. 242A, în localitatea Berești-Meria, Galați, polițiștii Postului de Poliție Berești-Meria au făcut semnal de oprire unui autoturism care circula pe drumul mai sus menționat, pe 29 septembrie, în jurul orei 1,00.

„Conducătorul autoturismului nu s-a conformat semnalului, continuându-și deplasarea, motiv pentru care polițiștii au plecat în urmărirea acestuia, în scurt timp, mașina fiind găsită în șanțul de scurgere al apei pluviale, din localitatea Slivna”, au precizat reprezentanții IPJ Galați.

În imediata apropiere, au fost depistați trei bărbați care încercau să scoată autoturismul din șanț, după legitimarea acestora polițiștii stabilind că la volan s-a aflat un bărbat, de 35 de ani.

Conducătorul auto a fost testat cu alcooltestul, valoarea înregistrată fiind de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ca urmare, polițiștii au întocmit dosar penal și îl cercetează pe acesta pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Prins beat la volan de două ori în aceeași zi

Pe 21 ianuarie 2022, în jurul orei 23,00, poliţiştii din Moineşti, județul Bacău, au fost sesizaţi, prin numărul de urgenţă 112, despre faptul că, la parterul unui bloc, un bărbat provoacă scandal pe fondul unor neînţelegeri cu concubina sa.

„Cu ocazia intervenţiei, patrula de siguranţă publică l-a depistat în flagrant delict, pe bărbatul în cauză, în timp ce conducea un autoturism pe strada Zorilor din municipiul Moineşti. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat”, au precizat reprezentanţii IPJ Bacău.

Ulterior, a fost condus la spital, unde i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Poliţiştii au stabilit şi că bărbatul nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Pe numele său a fost deschis dosar penal pentru conducere a unui vehicul fără a deţine permis de conducere şi sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

În urma verificărilor, poliţiştii au descoperit că în aceeaşi zi, în jurul orei 19,30, bărbatul ar fi condus acelaşi autovehicul pe strada Mihail Sadoveanu din localitate, având o concentraţie de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Faţă de acesta s-a luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 ore, pe bază de ordonanţă de reţinere, fiind escortat şi depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Bacău”, spun poliţiştii băcăuani.

Galaţi


Ultimele știri
Cele mai citite