Un gălăţean, declarat întreprinzătorul anului 2015 în Italia. Firma lui vinde în Peninsulă, anual, mărfuri româneşti de 18 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răducu Nicodim. Sursa foto: arhiva personala - Facebook
Răducu Nicodim. Sursa foto: arhiva personala - Facebook

Răducu Nicodim are 41 de ani (îi va împlini pe 26 noiembrie) şi este fondatorul şi administratorul unei firme din Ravenna (Italia) care face un rulaj de 18 milioane de euro pe an.

Nu mai este o surpriză pentru nimeni faptul că în Italia trăieşte o foarte numeroasă comunitate de români. Şi nu vorbim aici despre persoanele plecate pentru un vremelnic loc de muncă, ci despre oamenii care au prins deja rădăcini acolo şi se dovedesc, prin seriozitate şi curaj, adevăraţi ambasadori ai României.

Un astfel de exemplu este omul de afaceri Răducu Nicodim (41 ani), gălăţean la origine, care a reuşit să pună, la Ravenna, bazele unei afaceri extraordinare, care are o cifră de afaceri anuală de 18 milioane de euro.

Premiat de Camera de Comerţ

Poate că aici, în România, n-am fi auzit niciodată de firma Danubiana SRL Ravenna, dacă în urmă cu câteva zile nu s-ar fi întâmplat ceva extraordinar: Camera de Comerţ şi Industrie a României, în cooperare cu Camera de Comerţ şi Industrie a României în Italia (CCIRO Italia) n-ar fi anunţat că a decis să-i premieze pe cei mai importanţi investitori români în Peninsulă.

Astfel am aflat că printre cei trei oameni de afaceri remarcaţi şi onoraţi s-a numărat şi gălăţeanul Răducu Nicodim, care, prin firma Danubiana, este proprietarul unei reţele comerciale cu un rulaj anual de peste 18 milioane de euro şi care şi-a adjudecat titlul de „Întreprinzătorul român al anului 2015 în Italia”.

Activitatea firmei se desfăşoară în proporţie de peste 90% la Ravenna şi, aşa cum probabil vă aşteptaţi, Danubiana vinde în special mărfuri româneşti, iar principalii ei clienţi sunt românii care trăiesc în Italia.

„Danubiana SRL facturează 18 milioane euro şi deserveşte prin propriul depozit un număr de 15 magazine proprii şi are ca obiectiv dezvoltarea reţelei de magazine de desfacere şi dublarea cifrei de afaceri, prin importurile de produse româneşti, până în noiembrie 2017”, şi-a motivat decizia CCIRO Italia.

„Am ales să prezentăm pentru această ediţie a Topului Firmelor sectorul agroalimentar şi importurile din România derulate de către firme înfiinţate de românii din diaspora. Estimăm la o valoare între 700 milioane şi un miliard de euro anual, consumul produselor româneşti în diaspora, o contribuţie importantă a românilor din diaspora la dezvoltarea economică a României, argument despre care nu prea se vorbeşte”, a declarat Eugen Terteleac, preşedintele CCIRO Italia.

„Ţin să mulţumesc tuturor celor care au contribuit la ceea ce am ajuns să fim în ziua de azi. Sperăm ca şi în anii viitori să fie pe acelaşi nivel, chiar mai sus. Mulţumim!”, a declarat omul de afaceri la ceremonia de acordare a titlului de „Întreprinzătorul român al anului 2015 în Italia”.

Felicitări lui Răducu Nicodim pentru performanţa economică de excepţie, care demonstrează că românii valoroşi pot avea succes, fără probleme, chiar şi într-o ţară străină.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite