Ucis pentru că nu a dat rest un leu. Ucigașul a fost condamnat în trecut pentru omor calificat

0
Publicat:

Un bărbat de 52 de ani și-a pierdut cumpătul și l-a lovit fără milă pe un consătean pentru simplul motiv că refuzase să îi dea rest un leu. Gestul i-a curmat viața victimei, pentru că în cădere s-a lovit puternic la cap, iar medicii nu i-au mai putut salva viața.

A fost suficientă o lovitură de pumn pentru ca victima să sufere răni grave FOTO arhivă Adevărul
A fost suficientă o lovitură de pumn pentru ca victima să sufere răni grave FOTO arhivă Adevărul

Tribunalul Galați l-a condamnat în 27.12.2022 pe Ionel Buzenche, un bărbat de 52 de ani, la 5 ani de închisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte. Individul a fost obligat și să îi plătească daune morale de 15.000 de lei unei rude a victimei. Decizia instanței nu este definitivă.

Bărbatul a făcut moarte de om dintr-un motiv absolut ridicol. Pe 16.07.2022, după ce consumase aproximativ 2 litri de vin, s-a deplasat la un bar din localitatea gălățeană Băleni, unde s-a întâlnit cu victima, care se afla în stare de ebrietate. Buzenche i-a înmânat o bancnotă de 5 lei pentru a cumpăra o bere care costa 4 lei. Victima a cumpărat berea și i-a dat-o, dar a refuzat să îi restituie restul de un leu.

Pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale barului și analizate ulterior de anchetatori se observă că cei doi se ceartă și își aduc reciproc injurii. Buzenche s-a dus apoi la bar, a băut un pahar cu tărie, iar ulterior s-a îndreptat către victimă și i-a aplicat o lovitură de pumn în zona bărbiei.

A fost suficient pentru ca bărbatul să se dezechilibreze și să cadă pe spate, lovindu-se puternic în zona cefei. Nu a fost suficient pentru agresor, care i-a mai aplicat o lovitură cu piciorul în zona coastelor. Martorii la agresiune au spălat victima cu apă și au observat că avea o rană la ceafă. Bărbatul a fost transportat la spital, dar trei zile mai târziu a decedat din cauza leziunilor suferite.

Audiat de polițiști, agresorul nu a recunoscut că a lovit victima cu pumnul susținând că doar a împins-o. În fața instanței, Ionel Buzenche a revenit asupra celor declatate inițial și a recunoscut ce făcuse, cerând să fie judecat în baza procedurii simplificate a judecății pentru a beneficia de o reducere cu o treime a pedepsei.

„Raportat la circumstanțele reale și persoanele ale inculpatului, instanţa apreciază că stabilirea unei pedepse cu închisoarea pentru infracțiunea comisă, situată peste minimul special prevăzut de lege, va fi în măsură să conducă la reeducarea şi sancţionarea acestuia”, este concluzia instanței de judecată, care reținuse că anterior agresorul fusese condamnat pentru omor calificat.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite