Studentul care a omorât un fost coleg de universitate cu o lovitură de pumn va sta 4 ani şi 6 luni după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Iulian Ianculescu (stânga) şi Mădălin Alin Leopa Foto: Facebook
Daniel Iulian Ianculescu (stânga) şi Mădălin Alin Leopa Foto: Facebook

Curtea de Apel Galaţi a pronunţat verdictul definitiv în cazul lui Daniel Iulian Ianculescu (22 de ani), student în anul doi la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Galaţi, acuzat de lovituri cauzatoare de moarte. Tânărul ucis avea 21 de ani şi în 2015 fusese exmatriculat de la Facultatea de Automatică din cadrul Universităţii ”Dunărea de Jos” din Galaţi.

Pe 21 septembrie, judecătorii Curţii de Apel Galaţi l-au condamnat pe  Daniel Iulian Ianculescu la 4 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru lovituri cauzatoare de moarte.

Incidentul cu final tragic s-a petrecut pe 8 noiembrie 2016  în campusul studenţesc „Alexandru Ioan Cuza” al universităţii de stat din Galaţi. Doi tineri din Brăila s-au luat la bătaie, pe fondul unei altercaţii pornite, cu câteva ore înainte,  într-un club din oraş, iar unul dintre ei a murit.

Potrivit martorilor scandalul dintre Mădălin Alin Leopa (victima tragicei întâmplări) şi Daniel Iulian Ianculescu a pornit ca din senin, pe fondul consumului de alcool la o petrecere într-un club din Galaţi.

Cei doi tineri au revenit în zona căminelor studenţeşti (pe unde  Leopa îşi făcea deseori veacul, în ciuda faptului că nu mai era student din 2015, când fusese exmatriculat pentru absenţe), loc unde scandalul a reizbucnit.

Au urmat înjurături, lovituri şi îmbrânceli. Totul s-a terminat cu căderea lui Alin, care s-a lovit cu capul de asfalt. Avea să-şi piardă viaţă câteva minute mai târziu în ambulanţa SMURD care îl ducea către spital.

Avea o sensibilitate la lovituri

Se pare că Alin Leopa reprezentase mereu o problemă în campus, dat fiind că avea o fire agresivă. 

„Nu mai este în campus de un an şi jumătate, a fost exmatriculat. Cât a fost aici a creat probleme şi alte incidente. În schimb, celălalt student implicat nu a creat niciodată probleme”, declara Bogdan Rodeanu, directorul Campusului Studenţesc din Galaţi.

Se pare că victima ar fi avut o sensibilitate accentuată la lovituri de orice fel, după un accident de circulaţie în urma căruia a suferit o intervenţie chirurgicală la cap. Poliţiştii şi procurorul de caz au concluzionat că agresorul nu ar fi dorit să îl omoare pe Leopa, acesta fiind şi motivul pentru care fapta nu a fost încadrată la omor, ci la lovitură cauzatoare de moarte.

,,Din verificările efectuate, s-a stabilit că, în urma unui conflict spontan şi pe fondul consumului de alcool, un brăilean de 22 de ani a agresat un alt brăilean de 21 de ani, acesta din urmă s-a dezechilibrat, a căzut şi s-a lovit în zona capului. A fost transportat pentru îngrijiri medicale de specialitate la spitalul de urgenţa Galaţi, unde în scurt timp a decedat”, a precizat comisarul şef Ştefan Gohoreanu, de la IPJ Galaţi.

Judecătorii l-au obligat pe agresor să le plătească părinţilor celui ucis daune morale de 100.000 de lei şi daune materiale de 3.200 de lei, verdictul instanţei fiind definitiv. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite