România fierbe! Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti se pregăteşte de proteste

0
0

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România a anunțat vineri - 25 februarie, demararea acțiunilor de protest.

ANOSR a semnalat de foarte mult timp o problemă majoră din
noua lege a educației și anume lipsa celor 25% în decizia modalității de desemnare a Rectorului, precum și în procesul de desemnare a acestuia indiferent de modalitatea de alegere. De asemenea, lipsa celor 25% și în Consiliul de administrație.

Deși ANOSR a ridicat această problemă gravă pentru mișcarea studențească chiar și la Președinție, la MECTS de nenumărate ori, din păcate nu s-a primit nici un răspuns oficial.

Astfel, într-un final ca urmare a răspunsului public al MECTS considerat o jignire adusă mișcării studențești din România, ANOSR a hotărât să se pregătească de PROTESTE!

Programul protestelor este structurat în felul urmator:

Prima săptămână (21 - 27 februarie) - este săptămâna de informare și consultare a studenților cu privire la problemele semnalate.

A doua săptămână (28 februarie - 6 martie) -se vor face proteste locale! Astfel, luni- 28 februarie se va începe cu o grevă japoneză cu banderole pe care va scrie PROTESTATARI.

Marti studenţii vor trece la scoaterea cearceafurilor pe geam, pe balcon în semn de protest și pentru a arăta solidaritatea dintre studenți. Miercuri studenţii vor pune un cearceaf pe universitate/cămin sau cantină cu mesajul "VREM 25% . Drepturile studenților NU sunt negociabile!; și cu "Esti incapabil să votezi! Semnat Ministru`".

Joi- Organizațiile vor face un colet/ pachețel pentru Minister în care vor pune: zacuscă, murături, slănină, salam și tot ce vor considera ele de cuviință, cu scopul de a arăta Ministerului condiția socială a studentului din România și cum este să primești pachet cu mâncare de la mama, de la tata, lucru neexperimentat de acesta. Pachetul va fi trimis direct la MECTS.

Vineri - studenții își vor anunța venirea în București.
Mai apoi, începând de luni - 7 martie, studenții vor protesta în față la MECTS pe termen nedeterminat.

Mai multe - Galaţi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite