Români care nu au fost niciodată la medic. Consultații și analize gratuite pentru locuitorii unui județ din Moldova

0
Publicat:

Sătenii din Galați își vor verifica starea de sănătate prin intermediul unor caravane medicale. Două autospeciale sanitare vor fi dotate cu echipamente pentru consultații și analize pe care le vor face medicii Spitalului de Urgență din Galați.

Unii dintre locuitorii satelor din județul Galați nu au fost niciodată la medic FOTO arhivă Adevărul
Unii dintre locuitorii satelor din județul Galați nu au fost niciodată la medic FOTO arhivă Adevărul

Consiliul Județean Galați va depune spre finanțare un proiect care vizează organizarea unei ample caravane de sănătate în județul Galați. Astfel, vor fi achiziționate cu fonduri europene două autospeciale, care vor fi dotate cu echipamente pentru consultații și analize medicale. Valoarea estimată a acestei investiții este de aproximativ 550.000 de euro.

„După ce sute de oameni au fost consultați gratuit în cadrul unei caravane de sănătate, derulată în această vară în patru localități ale județului, am decis să organizăm o astfel de caravană medicală la nivelul întregului județ, în toate localitățile din mediul rural. Din păcate, pentru mulți oameni accesul la serviciile medicale este dificil. Mai grav este că o parte dintre ei nu au fost niciodată la medic”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Forul deliberativ județean a pregătit un proiect finanțat cu fonduri europene, prin care vor fi achiziționate două autovehicule, ce vor fi dotate cu toate echipamentele medicale necesare pentru a realiza o serie de analize și examinări medicale.

„Practic, un autovehicul va fi un laborator mobil, iar celălalt va fi utilizat de către medicii de la Spitalul Județean pentru consultații. Proiectul este deja pe ordinea de zi a viitoarei ședințe a Consiliului Județean, astfel încât să-l depunem spre finanțare în cel mai scurt timp”, a mai adăugat Costel Fotea.

Proiectul „Ai grijă de sănătatea ta!” va fi depus în cadrul Programului INTERREG NEXT România - Republica Moldova. Proiectul va fi realizat în parteneriat cu Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” din Galați și cu Spitalul Raional Cahul din Republica Moldova.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite