Primul heliport SMURD din sud-estul României, cu sistem de aterizare pe timp de noapte: pasarelă între heliport și UPU

0
Publicat:

Spitalul Județean din Galați va avea heliport medical pe care se va putea ateriza și noaptea. Constructorul a început amenajarea pasarelei care va lega heliportul SMURD de Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului de Urgență. 

Se lucrează la pasarela care a lega heliportul de UPU FOTO: CJ Galați
Se lucrează la pasarela care a lega heliportul de UPU FOTO: CJ Galați

Heliportul pe care va ateriza elicopterul SMURD va fi construit pe acoperişul parcării supraetajate din curtea Spitalului Judeţean Galaţi.

Acesta va fi conectat cu Unitatea de Primiri Urgenţe prin intermediul unei pasarele și a unui lift, astfel încât pacienţii să fie transferaţi la serviciul de Urgenţă. Cu ajutorul acestei investiţii, se va scurta semnificativ timpul de intervenţie în cazurile de urgenţă, dau asigurări autorităţile. 

„Vorbim de o pasarelă de 75 de metri lungime, pentru care este nevoie de peste 70 de tone de confecții metalice. Primele două tronsoane au fost montate deja. Astfel, după ce elicopterul va ateriza pe platforma heliportului, pacientul va fi transferat imediat la urgențe prin intermediul pasarelei și a unui lift care coboară direct în UPU, astfel încât să fie examinat, stabilizat și tratat cât mai repede”, a transmis Costel Fotea, președintele CJ Galați, pe Facebook.

Totul face parte din cadrul amplei investiții de extindere a parcării supraetajate cu încă un etaj și de amenajare a unui heliport pentru elicopterul SMURD pe acoperișul parcării.

Heliport cu sistem de aterizare pe timp de noapte

După finalizarea lucrărilor, parcarea supraetajată din curtea Spitalului Județean Galați va avea peste 460 de locuri de parcare, un heliport pe care va putea ateriza inclusiv noaptea elicopterul SMURD, două lifturi exterioare și o pasarelă pentru transportul pacienților direct la UPU.

Heliportul medical va avea o suprafaţă de 595 metri pătraţi, la care se adaugă spaţiile necesare pentru personalul medical. 

De asemenea, după finalizarea lucrărilor va fi refăcută întreaga zonă, în mod deosebit drumul de acces, care în acest moment este folosit intens de către utilaje.

Investiţia se ridică la 25.007.975 de lei (TVA inclus), fonduri din bugetul Consiliului Judeţean.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite