Premieră medicală naţională. Cancerul şi bolile inflamatorii, depistate cu un echipament ultra-performant

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aparatul poate depista cancerul de piele, sursa: CJG
Aparatul poate depista cancerul de piele, sursa: CJG

Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi este singura unitate medicală din ţară unde cancerul de piele, bolile inflamatorii, imunologice şi degenerative se pot depista cu ajutorul unui echipament medical ultra-performant. Este vorba de un tomograf în coerenţă optică ce depistează celulele canceroase.

În cadrul unui proiect cu fonduri europene, Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi a fost dotat cu aparatură medicală modernă, unele dintre dispozitive fiind unice în România. 

Proiectul a presupus achiziţionarea din fonduri europene a 43 de echipamente medicale, precum şi dotarea cu mobilier medical şi dispozitive IT.

Printre echipamentele care au fost achiziţionate se află şi un tomograf în coerenţă optică, un aparat medical unic în România, care este folosit deja de către medicii specialişti pentru diagnosticarea cancerului de piele, precum şi a bolilor inflamatorii, imunologice şi degenerative.

Aparatul foloseşte un procedeu medical nou în domeniul dermatologiei, prin care se poate depista cancerul de piele în stadiu incipient cu ajutorul luminii, fără a mai fi nevoie de intervenţii chirurgicale pentru a determina prezenţa celulelor canceroase la nivelul epidermei. 

„Echipamentul medical, dotat cu tehnologie de ultimă generaţie, poate depista în stadii incipiente prezenţa celulelor tumorale, prin metode non-invazive. De asemenea, acest echipament este folosit şi pentru monitorizarea eficienţei tratamentului, cât şi în cadrul unor programe de cercetare din cadrul Centrului de Excelenţă în Dermatologie de la Spitalul de Boli Infecţioase”, a anunţat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi. 

Valoarea acestei investiţii este de peste 2, 6 milioane de lei, fonduri atrase de către Consiliul Judeţean Galaţi.

Sursa: CJG

aparat

Vă recomandăm şi:

Primul heliport medical din Sud-Est, cu sistem de aterizare pe timp de noapte

FOTO Cum arată şi cât a costat prima parcare supraetajată din Galaţi. Clădirea tocmai a fost inaugurată

 

 

 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite