Peste 6.200 de elevi vor primi bani pentru rechizite școlare în județul Galați

0
Publicat:

Ajutorul financiar este de 500 de lei pentru fiecare elev și vizează achiziția de rechizite școlare. Până luni, 19 septembrie, banii vor ajunge la 4.033 dintre ei, restul urmând să primească banii în octombrie.

Banii vor fi folosiți pentru achiziția de rechizite școlare FOTO arhivă Adevărul
Banii vor fi folosiți pentru achiziția de rechizite școlare FOTO arhivă Adevărul

Conform situației centralizate la nivelul Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), instituția care derulează acest program social, în prezent există 6.238 de beneficiari la nivelul județului Galați.

Până luni, 19 septembrie, vor fi alimentate cardurile a 4.033 dintre ei, urmând ca restul de 2.205 elevi sau preșcolari să primească banii până la începutul lunii octombrie.

Trebuie spus și că listele nu sunt finale, termenul limită pentru transmiterea cererilor de către școli sau grădinițe fiind 16 septembrie. La nivelul întregii țări se estimează că vor beneficia de sprijin aproximativ 300.000 de copii din peste  10.000 de unități de învățământ.

Condițiile legale pentru a putea primi banii

Condițiile stabilite de Guvern pentru a beneficia de tichetul în valoare de 500 de lei sunt următoarele:

- copiii din învățământul de stat preșcolar, cu condiția ca venitul lunar pe membru de familie să fie de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură (556,50 de lei);

- elevii din învățământul de stat primar și gimnazial, dacă venitul mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe țară (1.275 lei).

„Stimulentul educațional se acordă la cererea unuia dintre părinții elevului. Aceasta trebuie însoțită de adeverința de venit aferentă lunii iulie 2022. Tichetele sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional pot fi utilizate numai la unitățile cu care emitenții cardurilor au contracte de afiliere”, a declarat Andreea Anamaria Naggar, Secretar de Stat la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

În anul școlar precedent, bugetul alocat Schemei naționale de sprijin pentru elevii defavorizați a fost de 122 milioane de lei (pentru 245.000 de beneficiari), acesta fiind suplimentat pentru actualul an școlar la peste 150 de milioane de lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite