Peste 60 de artişti participă, pe 11 mai, la Festivalul Naţional „Pianul Fermecat” de la Galaţi. Intrarea este liberă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evenimentul ajuns la cea de-a V-a ediţie este organizat de Şcoala de Arte a Centrului Cultural „Dunărea de Jos”. Concertele sunt găzduite de  sala „Sergiu Dumitrescu”, la sediul instituţiei din strada Domnească nr.61.

Cu cinci ani în urmă, Şcoala de Arte a Centrului Cultural „Dunărea de Jos” a demarat proiectul „Pianul Fermecat” – un concurs naţional de interpretare pentru pianiştii din şcolile de arte, centre cultural, grădiniţe, palate ale copiilor, case de cultură şi şcoli – în care, alături de gălăţeni, copii talentaţi din toate zonele ţării concurează pentru marele trofeu şi alte premii.

La ediţia din 2019 participă peste 60 de concurenţi, cu vârste cuprinse între 5 şi 16 ani. Ei vin din Iaşi, Brăila, Tecuci, Buftea, Bucureşti, Constanţa, Medgidia, Focşani, Ploieşti, Botoşani, Breaza, Buzău şi Galaţi, dar şi de la Chişinău, concurenţii din Republica Moldova reprezentând un sfert din numărul copiilor înscrişi. 

„Acest fapt ne încurajează să considerăm că, începând cu 2019, ”Pianul Fermecat” va creşte, transformându-se în concurs internaţional”, spune Florina Zaharia, managerul Centrului Cultural „Dunărea de Jos”.

Structurat pe categorii de vârstă diferite, concursul beneficiază de girul moral al unor profesionişti cu experienţă şi o reputaţie excelentă, atât ca artişti, cât şi ca profesori: lect.univ.dr.Piro Gaqi -  preşedinte al juriului – Facultatea de Arte - Universitatea ”Dunărea de Jos”, profesor Anca Sandu – Colegiul Naţional de Arte ”George Enescu” din Bucureşti, lect.univ.dr.Camelia Pavlenco – Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti.

Multiplele specializări şi experienţa scenică a celor trei distinşi profesori au oferit şi oportunitatea de a organiza un recital vocal instrumental în ziua concursului: „Bucurii sonore întreite”, cu lucrări din repertoriile Ravel, Mendelssohn şi Ivanovici.

„Şi ediţia din acest an se bucură de sprijin din partea prietenilor ce au susţinut acest proiect încă de la început, dar şi a celor ce abia ni s-au alăturat. Datorită generozităţii lor, fiecare concurent va primi daruri, iar trofeul festivalului este însoţit de un cadou pe măsură”, a mai spus Florin Zaharia.

Atât recitalul, cât şi concursul se desfăşoară în sala „Sergiu Dumitrescu”, la sediul instituţiei din str.Domnească nr.61. Intrarea este liberă. Festivalul începe la ora 9,00.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite