Pericol pe şosea. Şofer de TIR prins beat la volan. A făcut un adevărat scandal atunci când a fost dus la spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Momentul depistării şoferului beat FOTO Poliţia de Frontieră
Momentul depistării şoferului beat FOTO Poliţia de Frontieră

Şoferul este cetăţean al Republicii Moldova şi a fost depistat de poliţiştii de frontieră în momentul când urma să intre pe teritoriul României. Basarabeanul s-a ales şi cu doar penal pentru că a refuzat să dea sânge pentru analize.

Poliţiştii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi au depistat în weekend o situaţie ce putea să devină o adevărată bombă cu efect întârziat în trafic: la  volanul unui TIR ce urma să intre în România se afla un şofer beat, cetăţean al Republicii Moldova.

Potrivit lucrătorilor de frontieră, Igor D, în vârstă de 49 de ani, conducea un ansamblu rutier format dintr-un cap tractor marca Man  şi o remorcă marca Schmitz, ambele vehicule înmatriculate în Republica Moldova. 

„La controlul de frontieră, colegii noştri au constatat că bărbatul emana halenă alcoolică. Astfel, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, bărbatul a fost testat cu un aparat etilotest, de către lucrători din cadrul Serviciului Rutier Galaţi, rezultând o concentraţie de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a declarat subinspectorul Mădălina Carp, de la Poliţia de Frontieră Galaţi.

După cum prevede legea pentru astfel de situaţii, bărbatul a fost condus la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” din Galaţi, în vederea prelevării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei. La faţa locului, însă, basarabeanul a refuzat să se supună prelevării de mostre biologice, făcând un adevărat scandal.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”. Există şi suspiciunea că bărbatul ar fi consumat şi alte substanţe interzise.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite