Percheziții într-un dosar de trafic de droguri cu ramificații în Iași și Galați. Trei persoane reținute

0
Publicat:

Polițiștii și procurorii au făcut percheziții și au realizat un flagrant într-un dosar de trafic de droguri cu ramificații în județele Iași și Galați. Trei persoane au fost reținute.

Droguri de mare risc FOTO: Poliția Română
Droguri de mare risc FOTO: Poliția Română

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Iași, au pus vineri, 29 decembrie 2023, în aplicare patru mandate de percheziție domiciliară, în județele Iași și Galați, într-o cauză vizând săvârșirea „infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc în formă continuată, complicitate la trafic de droguri de risc și de mare risc și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge”.

Potrivit Poliției Române, pe parcursul lunii decembrie 2023, două persoane cercetate, cu sprijinul celei de-a treia persoană, ar fi deținut și comercializat diferite cantități de droguri de risc și mare risc (canabis, 3-CMC și 4-CMC, cunoscute sub denumirea generică de cristal), către consumatori din județele Iași și Galați. 

„Doi dintre cercetați au fost prinși în flagrant delict, în timp ce ar fi deținut, în autoturismul cu care se deplasau, aproximativ 155 de grame de droguri de mare risc (substanță cristalină 4-CMC și 3-CMC) destinată comercializării, ce ar fi fost achiziționată de la cel de-al treilea cercetat, cu 10.000 de lei. De asemenea, persoana ce conducea autoturismul a refuzat să se supună prelevării de mostre biologice de sânge, necesare în vederea stabilirii prezenței unor substanțe psihoactive. În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost descoperite și ridicate mai multe cântare de precizie, grindere, aproximativ 80 de grame de canabis, 10 grame de cristal (4-CMC), precum și alte mijloace de probă”, a transmis Poliția Română.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași au dispus reținerea celor trei persoane cercetate, pentru 24 de ore. 

Ulterior, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași, cu propunerea de arestare preventivă a acestora.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite