Păpuşa care a făcut-o fericită pe Anya, o fetiţă refugiată din Ucraina. „Aveţi una şi pentru mine?“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sursa: Jandarmeria Galaţi
sursa: Jandarmeria Galaţi

Anya, o fetiţă refugiată din Ucraina, şi-a dorit să primească o păpuşă, iar dorinţa ei a fost îndeplinită miercuri, 3 august. Jandarmii gălăţeni au aflat povestea micuţei, aşa că nu au stat prea mult pe gânduri şi au pornit în căutarea păpuşii perfecte.

Anya este o fetiţă în vârstă de 8 ani, refugiată din Ucraina împreună cu mama şi surioara ei. Încă din 16 martie, locuiesc în comuna Independenţa, din judeţul Galaţi, la Andrei şi Maria, doi români cu sufletul mare a căror casă a devenit acasă pentru Anya, Vika şi mama lor. 

Anya, mama şi sora au reuşit să plece atunci când s-a închis oraşul Odessa, chiar cu ultimul autobuz şi au trecut vama în România pe la Isaccea. 

Urmărind postările pe Facebook a Asociaţiei Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi Sucursala Galaţi, asociaţie implicată în sprijinirea refugiaţilor din Ucraina, Anya a văzut cum un copil a primit din partea veteranilor gălăţeni o păpuşă. Le-a scris un mesaj şi i-a întrebat dacă au şi pentru ea o păpuşă. 

Jandarmii gălăţeni au aflat despre dorinţa fetei şi au decis să îi facă o surpriză. Au pus mână de la mână, au cumpărat păpuşi, diverse jocuri şi dulciuri, iar miercuri, 3 august, au mers în comuna Independenţa.

„Fetiţa se afla în curte şi nu înţelegea ce se întâmplă, însă mama ei i-a explicat că jandarmii din Galaţi au văzut mesajul ei şi au venit să îi aducă darurile dorite. După ce şi-a depăşit momentul de timiditate, Anya a îmbrăţişat pe fiecare jandarm şi a mulţumit pentru darurile primite. Ne-a promis că se va juca şi cu surioara ei, dar va avea grijă să nu pună mâna pe jucării care nu sunt pentru copiii mici. Pentru noi a fost un moment emoţionant şi ne-am bucurat că am putut să aducem un strop de bucurie şi normalitate în sufletul unui copil” , au transmis jandarmii gălăţeni. 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Profesoară din Ucraina, fugită din calea războiului: „Am închis casa şi am lăsat tot în mâna Domnului” 

Bloc de locuinţe pentru cazarea refugiaţilor care ajung în Galaţi. Primar: „Ajutăm, suntem solidari!“

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite