Maria, micuţa refugiată care şi-a sărbătorit ziua de naştere în România alături de alţi 39 de copii ucraineni FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maria FOTO Dana Hâncu
Maria FOTO Dana Hâncu

Un restaurant din Galaţi şi mai mulţi voluntari le-au pregătit o petrecere surpriză câtorva zeci de copii fugiţi din calea războului din Ucraina. Micuţii au primit jocuri, rechizite, jucării şi torturi din partea organizatorilor.

Ziua de 22 martie a fost una specială pentru 40 de copii care au venit cu cei dragi la Galaţi din Ucraina. Restaurantul „Hazard” şi o echipă inimoasă de voluntari au organizat o petrecere, unde cei mici au fost răsfăţaţi cu torturi, jucării şi rechizite şcolare, ca să uite pe cât posibil de ororile pe care le-au trăit în ultimele zile în Ucraina.

GALERIE FOTO 

„Este un mic gest prin care am dorit să le facem viaţa mai frumoasă acestor copii atât de încercaţi, să îi facem să zâmbească din nou şi să se bucure de viaţă”, ne-a declarat Dana Hâncu, coordonatorul voluntarilor care au contribuit la organizarea acestei acţiuni.

Vedeta petrecerii a fost Maria, o fetiţă care şi-a serbat împlinirea vârstei de cinci ani şi cărora oganizatorii i-au pregătit un tort special.

Voluntarii gălăţeni  asigură neîntrerupt de la izbucnirea războiului hrana zilnică pentru refugiaţii ucraineni, cu ajutorul a 20 de restaurante din Galaţi. Vorbim de prânz şi cină, uneori şi micul dejun. Zeci de tone de alimente au fost donate, ceea ce a permis  ca restaurantele din Galaţi să livreze câteva zile în jur de 2.000 de meniuri pe zi, prânz şi cină.

copii ucraineni refugiati FOTO Dana Hancu 3

FOTO Dana Hâncu

Sunt şi restaurante care au donat banii necesari pentru achiziţia materiei prime, pe care au pregătit-o şi au livrat ulterior şi mâncarea. Hrana (alimente preparate sau sandvişuri) a ajuns la refugiaţii ucraineni din toate locurile de cazare amenajate în Galaţi de autorităţi, inclusiv în vama Giurguleşti, chiar şi noaptea şi ori de care ori a fost nevoie, iar acest lucru va continua oricât va fi necesar. 

copii ucraineni refugiati FOTO Dana Hancu 4

FOTO Dana Hâncu

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Postarea unei tinere refugiate din Ucraina, cazată într-o sală de sport din Galaţi, virală pe TikTok

Cum vrea un primar să-şi salveze comuna cu ajutorul refugiaţilor ucraineni. Este loc pentru 200 de familii

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite