La Galaţi, internetul ţine loc de răcoare! Cele 80 de autobuze şi troleibuze au fost dotate cu wi-fi gratuit. Aerul condiţionat rămâne un vis frumos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autobuze second-hand fără aer condiţionat, dar cu internet. Se întâmplă în Galaţi, unde societatea de transport public a decis împreună cu Primăria să doteze toate autobuzele din oraş cu wi-fi gratuit. Toţi pasagerii, indiferent de vârsta, ar fi preferat însă ca în autobuze să existe aer condiţionat.

Galaţi, ora 14.00. Termometrele arată 36 de grade Celsius. În autobuzele şi troleibuzele Transurb oamenii abia mai respiră. Pe unele geamuri, un anunţ abia lipit informează pasagerii că mijlocul de transport în comun este dotat cu... wi-fi gratuit! 

„Eu nici nu prea văd să citesc! La ce mă ajută pe mine internetul, că noi folosim telefonul doar ca să vorbim cu băiatul. Mai bine puneau un aer condiţionat, decât să ţină geamurile deschise şi să fie mereu curent”, s-a plâns doamna Anghel. 

De cealaltă parte a baricadei, tinerii recunosc că timpul trece mai repede atunci când au accest gratuit la internet, pe telefon. 

„Mă bucur că avem internet gratuit, dar nu pot să il folosesc prea des, pentru că este prea aglomerat. Şi mult prea cald, aşa că aş prefera un aer condiţionat”, recunoaşte Alina Matei, în vârstă de 21 de ani. 

Alţi tineri spun că iniţiativa are şi dezavantaje. „Mulţi din autobuz urmăresc persoanele mai mici, care au smartphone şi după ce văd că folosesc internetul, încearcă să le fure telefonul. Eu nu am păţit-o dar am auzit la alţi prieteni”, ne-a povestit Marian Lupu.

Internetul nu afectează însă preţul biletelor, deoarece totul se face în baza contractului de telefonie pe care societatea de transport public îl are încheiat.

„Pentru că am primit foarte multe solicitări din partea elevilor şi studenţilor am decis să introducem această facilitate în mijloacele noastre de transport în comun. Sunt în total 80 de autobuze şi troleibuze cu internet gratuit dar pentru că mulţi gălăţeni nu ştiu acest lucru, am început să lipim în autobuze şi afişe", a declarat directoarea Transurb, Genica Totolici. 

Ultimele autobuze au fost achiziţionate de Transurb anul trecut din Olanda şi sunt fabricate din 2002. Un autobuz la mâna a doua costă aproximativ 20.000 de euro, în timp ce unul nou, dotat cu aer condiţionat, costă de zece ori mai mult!

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite