Infractor periculos transferat în România ca să-și execute pedeapsa. A înjunghiat în public un britanic ca să se răzbune

0
Publicat:

Autoritățile judiciare din Marea Britanie au apelat la justiția din România în vederea transferării unui deținut condamnat pentru mai multe infracțiuni cu violență pe teritoriul englez.

Deținutul a fost transferat în România pentru a-și executa pedeapsa FOTO arhivă Adevărul
Deținutul a fost transferat în România pentru a-și executa pedeapsa FOTO arhivă Adevărul

Curtea de Apel Galați a admis în 4 martie o cerere a autorităților judiciare din Marea Britanie, ce vizează transferul în vederea executării pedepsei a unui gălățean condamnat de autoritățile engleze la 7 ani și 6 luni de închisoare pentru vătămare corporală gravă cu intenție, două infracțiuni de agresiune prin bătaie, o infracțiune de posesie a unui articol cu lamă sau vârf, o infracțiune de pervertire a cursului justiției și o infracțiune de tulburare a liniștii publice.

Corespondentul în Codul Penal român a infracțiunilor comise de gălățean în Marea Britanie sunt vătămarea corporală (sancționabilă cu închisoare de la 2 ani la 7 ani), lovirea sau alte violențe (sancționabilă cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau amendă).

La acestea se adaugă portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase (sancționabilă cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau amendă), sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri (sancționabilă cu închisoare de la 6 luni la 5 ani închisoare) și tulburarea ordinii și liniștii publice (sancționabilă cu închisoare de la 1 la 5 ani).

Pedeapsa a fost redusă, după ce, printr-un email transmis pe 21.02.2024, autoritățile judiciare britanice au precizat că „sunt de acord ca pedeapsa principală să fie adaptată de la 10 ani și 6 luni închisoare la 7 ani și 6 luni închisoare”.

Polițiștii britanici au stabilit că românul, pe 6.02.2021, cu premeditare și în scop de răzbunare, a înjunghiat în loc public un britanic cu un cuțit de bucătărie și i-a bătut pe alți doi, tulburând ordinea și liniștea publică și provocând teamă persoanelor prezente în locul public respectiv.

Imediat după aceea, a încercat să șteargă urmele faptelor sale, spălându-și hainele de sânge și schimbându-se cu altele noi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite