Infirmier condamnat pentru o violență de neimaginat asupra unei paciente cu schizofrenie. Lucrează la alt spital tot ca infirmier

0
Publicat:

Un infirmier de la un spital de psihiatrie din Galați a lovit cu pumnii și picioarele o pacientă cu schizofrenie, apoi a pălmuit-o, a dat-o cu capul de pat și a lovit-o cu un baston de cauciuc.

Infirmierul s-a angajat între timp la un alt spital pe același post FOTO gds.ro
Infirmierul s-a angajat între timp la un alt spital pe același post FOTO gds.ro

Curtea de Apel Galați l-a condamnat definitiv pe S.G.V (29 de ani), fost infirmier la Spitalul de Psihiatrie „Elisabeta Doamna” din Galați, la un an de închisoare cu suspendarea executării pentru purtarea abuzivă. Bărbatul este acuzat că, pe 13.03.2020, a bătut cu bestialitate o pacientă de 25 de ani diagnosticată cu schizofrenie paranoidă și internată la Spitalul de Psihiatrie „Elisabeta Doamna” din Galați.

Bătută cu pumnii și cu picioarele

Tânăra trântise o fereastră din termopan, ceea ce a stârnit furia infirmierului. Pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale spitalului de psihiatrie se vede cum infirmierul se apropie de pacientă și o ia pur și simplu la bătaie, lovind-o cu pumnii şi cu picioarele în zona capului şi a corpului.

O prinde apoi de păr şi a târăște în salonul în care era internată, unde îi acoperă capul cu un cearşaf şi a lovește de mai multe ori, cu palma, în zona capului. Fata îl scuipă, ceea ce îl face pe infirmier să își iasă din minți de furie. Bărbatul o lovește cu genunchiul, în zona spatelui, şi apoi o pălmuiește, după care o izbește cu capul de marginea patului.

Lovită în cap cu un baston de cauciuc

La scurt timp, infirmierul se întoarce cu un baston din cauciuc, cu care o lovește de mai multe ori pe pacienta de 25 de ani, care între timp ieşise pe hol. Fata a intrat apoi în salonul unde era internată, unde bărbatul a urmat-o și a lovit-o de mai multe ori cu bastonul de cauciuc în zona capului.

Imediat după incident, conducerea spitalului de psihiatrie a anunțat Poliția și l-a concediat pe infirmier.

„Deplasându-se la fața locului, organele de poliție au luat legătura cu medicul de gardă din data de 14.03.2020, numitul …, care le-a comunicat că o pacientă, care fusese internată în ziua de 11.03.2020, prezenta urme de violenţă pe spate, pe umăr şi pe membrele inferioare, ca urmare a agresării fizice în data de 13.03.2020, de către un infirmier”, au stabilit anchetatorii.

Oamenii legii au vorbit și cu tânăra agresată, care le-a declarat verbal faptul că, la data de 13.03.2020, în timp ce se deplasa către salonul în care era internată, a avut un comportament agitat, țipând, trântind ușa de la salon și deranjându-i pe ceilalți pacienți. În această situație, un infirmier a luat un baston de la agentul de pază și a lovit-o de mai multe ori în zona spatelui și a membrelor superioare și inferioare.

Agresiunea asupra pacientei de 25 de ani a fost confirmată de raportul de expertiză medico-legală, din care rezultă că tânăra a suferit leziuni traumatice, care ar fi putut fi produse prin loviri repetate cu un corp contondent şi care au necesitat pentru vindecare 5-6 zile de îngrijiri medicale.

Tratat cu indulgență în justiție

Bărbatul a recunoscut agresiunea asupra pacientei fără apărare și a mers pe procedura simplificată de judecată a procesului pentru a beneficia de reducerea cu o treime a pedepsei.

De amintit este că judecătorii instanței superioare nu au considerat necesar să îi interzică dreptul de a exercita profesia de care s-a folosit pentru a comite agresiunea asupra tinerei, ci i-au interzis doar să ocupe o funcție publică sau să fie ales în cadrul autorităților publice.

„În temeiul articolului 67, alineatul 1 din Codul penal, având în vedere circumstanțele reale și personale, a aplicat inculpatului … pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de articolul 66, alineatul 1, litera a (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice) și b (dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat) din Codul penal pe o perioadă de 2 (doi) ani după executarea pedepsei închisorii, acesta dovedindu-se nedemn în a deţine o funcţie electivă în autorităţile publice sau orice alte funcţii publice ori în a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat”, este decizia instanței de judecată.

În baza sentinței Curții de Apel Galați, S.G.V. nu va face nicio zi de închisoare, iar în prezent este angajat la un alt spital din Galați, tot ca infirmier, în structura de sprijin epidemiologic, fiind detașat la Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite