Gestul de omenie al jandarmilor. Au cumpărat rechizite pentru toţi elevii unei şcoli dintr-o comunitate săracă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IJJ Galaţi
FOTO IJJ Galaţi

Când vor reveni la şcoală, elevii Şcolii Primare „Andronachi Goga” din satul Aldeşti vor avea o surpriză. Jandarmii gălăţeni le-au cumpărat rechizite,  două whiteboard-uri şi un videoproiector.

Miercuri, 23 decembrie, jandarmii gălăţeni au jucat rolul ajutoarelor lui Moş Crăciun pentru elevii şcolii din satul Aldeşti. Povestea şcolii şi a elevilor au aflat-o prin intermediul unei emisiuni de la un post naţional de televiziune şi s-au hotărât să îi ajute.

”Când le-am contactat telefonic, doamnele învăţătoare ne-au spus că au nevoie de mobilier şcolar şi rechizite pentru elevi, astfel încât să îşi poată desfăşura lecţiile, fără a mai pune presiune pe părinţi, care datorită veniturilor mici nu au reuşit să le ofere tot ce este necesar unui elev din ciclul primar de studio”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi.

Jandarmii au achiziţionat pentru toţi elevii şcolii rechizitele necesare bunei desfăşurări a orelor, aşa cum şi ei şi-au pregătit copiii de şcoală, la începutul lunii septembrie.

Pentru a moderniza procesul de învăţământ, jandarmii au comandat două whiteboard-uri de dimensiuni mari, care vor fi montate în cele două clase ale şcolii şi un videoproiector care va uşura munca învăţătorului. Totodată, un laptop a fost donat de către un coleg pentru a uşura actul educaţional.

La gestul jandarmilor au dorit să participe şi administratorii a trei societăţi comerciale care au dorit să doneze câteva obiecte de birotică, cutii din plastic pentru rechizite şi fructe pentru elevi, care au fost distribuite cu ajutorul corpului profesoral.

jandarmi rechizite copii saraci Galati 2

În ceea ce priveşte mobilierul şcolar, acesta a fost donat de către Şcoala Primară Nr.4 Barcea, iar jandarmii l-au transportat la sediul unităţii, unde l-au recondiţionat, astfel încât să fie oferit în condiţii optime de studiu.

jandarmi rechizite copii saraci Galati 1

În această dimineaţă a fost încărcat în camionul jandarmeriei şi transportat către şcoala din satul Aldeşti. Gestul jandarmilor gălăţeni a fost apreciat de către personalul didactic şi cu siguranţă se va întâmpla acelaşi lucru şi în cazul elevilor, care vor avea o surpriză când vor reveni la şcoală. Nu este prima acţiune de acest gen în care Jandarmeria Galaţi se implică.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Lecţia de omenie a puştiului de şase ani rămas fără casă. „Copilul ăsta, dacă are un măr, îl împarte cu ceilalţi“

Gestul de omenie al poliţiştilor locali din Galaţi. Au alergat peste 2.500 de kilometri pentru achiziţia unui soft necesar copiilor cu nevoi speciale

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite