Elevii sunt invitaţi azi la Grădina Botanică pentru o lecţie de educaţie ecologică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Azi, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi organizează proiectul educaţional „Educaţie ecologică în Parcul Natural Lunca Joasă a Prutului Inferior", manifestare care marchează Ziua Europeană a Parcurilor Naţionale - 24 mai.

Acţiunea se adresează elevilor claselor VI - VIII de la şcolile din judeţul Galaţi şi îşi propune implicarea tinerei generaţii în activităţi de cunoaştere a biodiversităţii şi de ocrotire a mediului, prin însuşirea şi experimentarea practicilor utilizate de către cercetatorii care profesează în domeniul stiinţelor zoologice.Colaboratori în cadrul proiectului sunt Administraţia Parcului Natural Lunca Joasă a Prutului Inferior şi Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Galaţi.

„Proiectul se va desfăşura pe parcursul unei săptămâni, începând din data de 25 mai. În acestă zi vom avea o deplasare pe teren la Balta Pochina din cadrul Parcului Natural Lunca Joasă a Prutului Inferior. Primii care se vor implica în acest demers educaţional vor fi 25 de elevi de la Şcoala Gimnazială Suceveni. Dorim să atragem cât mai multe unităţi de învăţământ pentru a descoperi copii cu chemare pentru biologie şi orientarea lor şcolară şi profesională catre domeniul ştiinţelor naturii, dar şi pentru conştientizarea şi sensibilizarea asupra problemelor de mediu," a declarat Gabriela Patriche, Şef Secţie Muzeu în cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi.

În cadrul deplasărilor pe teren elevii vor desfăşura următoarele activităţi: completarea cunoştinţelor impuse prin programa şcolară de biologie cu informaţii ştiinţifice, teoretice şi aplicate, de botanică, zoologie şi muzeologie; formarea deprinderilor de observare directă, în teren, asupra calităţii habitatelor şi a biodiversităţii lumii vii (identificarea categoriilor de asociaţii vegetale, observaţii asupra faunei de libelule şi de păsari din Parcul Natural Lunca Joasă a Prutului Inferior); formarea deprinderilor de observare directă, în teren, asupra calităţii habitatelor şi a biodiversităţii lumii vii (identificarea categoriilor de asociaţii vegetale, observaţii asupra faunei de libelule şi de păsari din Parcul Natural Lunca Joasă a Prutului Inferior) şi însusirea tehnicilor ştiinţifice de colectare în teren a materialelor biologice.

Proiectul educaţional „Educaţie ecologică în Parcul Natural Lunca Joasă a Prutului Inferior" a fost iniţiat în anul 2009 şi este coordonat din partea Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi de Gabriela Patriche, şef Secţie Muzeu, şi Viorica Arcan, muzeograf.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite