Situație gravă înainte de Euro 2024. Avem un prim 11 de accidentați și rezerve

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Euro 2024 se apropie cu pași repezi, iar situația „tricolorilor“ îi dă mari bătăi de cap selecționerului Edi Iordănescu. Săptămâna trecută, antrenorul naționalei a rămas fără un om de bază, Olimpiu Moruțan, pentru ca acum să primească o altă veste proastă, din Arabia Saudită.

Jucătorii care au dus România la Euro sunt ori accidentați, ori rezerve la club. Foto Sportpictures
Jucătorii care au dus România la Euro sunt ori accidentați, ori rezerve la club. Foto Sportpictures

Andrei Burcă, titularul postului de fundaș central din defensiva României, s-a ales cu ruptură musculară și va sta o lună pe tușă. Refacerea sa este prognozată a avea loc cu câteva zile înainte de debutul la turneul final din Germania. De altfel, oficialii federației i-au pregătit un program special stoperului, care va fi chemat mai devreme la baza „tricolorilor“, unde specialiștii vor încerca să-l repună pe picioare.

Rezerve eterne și accidentări pe bandă rulantă

Andrei Burcă nu e singura problemă a selecționerului. După o lungă perioadă, Andrei Rațiu a fost titular și integralist pentru Rayo Vallecano, în deplasarea cu Villarreal (0-3), dar tricolorul s-a numărat printre cei mai slabi jucători ai oaspeților. Florin Niță a încasat din nou multe goluri, în Trabzonspor - Gaziantep FK, 4-2. Portarul a avut 7 șuturi pe poartă, dintre care 4 au intrat în plasă.

Alți jucători pe care naționala îi ia în calcul pentru Euro 2024 au rămas pe băncile de rezerve sau nu au prins lotul, din diferite motive: Florinel Coman (FCSB – în afara lotului cu Farul, accidentat), Marian Aioani (Rapid – în afara lotului cu Universitatea Craiova, accidentat), Dennis Man (Parma – în afara lotului, accidentat, dar refăcut între timp), George Pușcaș (Bari – în afara lotului, accidentat), Florin Tănase (Al Okhdood), Cristian Manea (CFR Cluj), Radu Drăgușin (Tottenham), Ianis Hagi (Alaves), Horațiu Moldovan (Atletico Madrid), Vladimir Screciu (Universitatea Craiova – în afara lotului, accidentat), Ionuț Radu (Bournemouth – în afara lotului).

Sunt și vești bune

Câțiva „tricolori“ s-au remarcat în cursul săptămânii. Deian Sorescu și Denis Drăguș au avut prestații excelente în Turcia, deși Gaziantep FK a pierdut, 2-4, la Trabzonspor și, cu 4 etape înaintea finalului de sezon, e aproape de retrogradare. Sorescu a deschis scorul, apoi i-a oferit pasa de gol pentru 2-0 lui Drăguș. Marius Marin a marcat golul pentru 2-2 final în Pisa - Catanzaro din Serie B, prin reușita sa din minutul 81 gazdele smulgând un punct esențial în lupta pentru barajul de promovare în Serie A.

Valentin Mihăilă a înscris golul de 2-0 în victoria Parmei de acasă, cu Lecco (4-0), în Serie B. Pe teren până în minutul 59, românul e aproape de promovarea directă în Serie A, Parma fiind lider la zi în liga a doua italiană. Nicolae Stanciu a fost cel mai bun om de pe teren în înfrângerea lui Damac, 0-1 acasă cu Al Taawoun, în campionatul Arabiei Saudite. Căpitanul tricolorilor a creat două mari șanse de gol, a oferit 4 pase-cheie. Titular și integralist, el nu a putut împiedica înfrângerea venită în minutul 89.

Remarcați și în campionatul intern

Răzvan Marin a intrat în minutul 61 în Atalanta - Empoli 2-0, dar a fost unul din cei mai buni fotbaliști ai oaspeților. Denis Alibec a retrogradat din prima ligă din Qatar cu Muaither SC, dar s-a făcut remarcat la ultima partidă cu un gol.

În campionatul intern, Louis Munteanu a bifat două prestații solide în Farul - Rapid 3-1, în care a deschis scorul, apoi, în weekend, a fost iar cel mai bun om al constănțenilor, dând pasa la golul acestora în meciul FCSB - Farul 2-1. Și Darius Olaru a avut câte o pasă de gol în cele două meciuri disputate de roș-albaștri săptămâna trecută, cu Sepsi Sf. Gheorghe (2-2) și cu Farul.

Programul României la Euro 2024

17 iunie, ora 16.00: ROMÂNIA - Ucraina (Allianz Arena, München)

22 iunie, ora 22.00: Belgia - ROMÂNIA (Rhein Energie, Köln)

26 iunie, ora 19.00: Slovacia - ROMÂNIA (Waldstadion, Frankfurt)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite